Kakve se manikure nose ovoga ljeta? Imamo nekoliko ideja

Ljeto je savršeno vrijeme da vaši nokti dođu do izražaja. Boja je puno, a ljetno šarenilo nekako dopušta više od dozvoljenog. Ljeti se najčešće nose nokti kraće do srednje dužine, bademastog oblika, ili oblika kocke. Boje koje su uvijek hit pa tako i ovog ljeta su pastelnih te nude nijansi, te za malo odvažnije boje poput koraljno crvene.

Ako ste se pitali trebate li imati iscrtane nokte kakve smo posljednjih godina često primjećivali, sada se to promijenilo. „Trend samog crtanja je iz godine u godinu manje zastupljen, ali french se poprilično popularizirao u svim bojama i dužinama. On je uvijek in kod noktiju. Kao i iscrtavanje pa tako i dodaci su manje zastupljeni, mislim da su se u modu vratili dosta prirodniji uredni nokti, znate ono manje je više“, pojašnjava nam Vedrana Tomić, vlasnica brenda CHIX threading bar koja uz obrve u svojoj ponudi ima uslugu uređivanja noktiju.

Naravno, sigurno se pitate i kako nokte održavati ljeti. Budući da nokti dosta brže rastu ljeti, potrebna je redovitija korekcija. Ali kroz cijelu godinu bitno je držati do urednih noktiju što uključuje manikure te njegu samih ruku.

Ako mislite da vas boja noktiju sputava u odabiru odjeće, u krivu ste. Naravno da možemo nositi sve odjevne kombinacije bez obzira na boju noktiju, ali naravno da postoji određena populacija ljudi koja vodi računa i o tome da se boje noktiju slažu sa outfitima, za odabir takvih noktiju nude boje te french su uvijek siguran odabir.

I dok neki nokte sređuju sami, sve je više onih koji odlaze profesionalcima. Evo koja je razlika ako vam ih sredi stručna osoba. „Ovisi o brzini rasta i samoj kvaliteti noktne ploče, ali okvirno traju tri tjedna kada pričamo o trajnom laku, dok kod običnog lakiranja te manikure to je do nekih desetak dana. Razlika zasigurno postoji, kod kuće se dosta manje posvetimo samom manikiranju (zanoktice, kozica, poliranje…) te puno teže sami sebi nanosimo lak, dok kod profesionalne usluge detaljno se posvetimo noktima što se i očituje trajnijim rezultatom, a i na kraju krajeva svima nam je ljepše prepustiti se i uživati“, objašnjavaju nam iz CHIX threading bara.

I za kraj, ako niste znali. Sve češće nokte sređuju i muškarci. Oni najčešće traže decentno uređene nokte, a što se tiče laka to su najčešće prozirni ili neke nude boje.

Iskoristite šarenilo ljetnih boja jer već na jesen trendovi se mijenjaju. Nosit će se zagasite boje i prema najavama trebali bi prevladavati smeđi tonovi.

FOTO: Teo Begović

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE