Najpopularniji SPF proizvodi koje trenutno možete kupiti!

O SPF proizvodima ispisali smo kartice i kartice teksta, no nekako i dalje imamo osjećaj da nužnost ovog proizvoda u svakodnevnoj njezi kože lica nije dovoljno naglašena. Svakodnevna upotreba SPF-a izrazito je važna jer je riječ o proizvodu koji štiti kožu od štetnog UV zračenja, a koje pak može izazvati opekline, prerano starenje kože, hiperpigmentaciju i druge ozbiljne probleme s kožom. Čak i kada je oblačno ili hladno vani, UV zrake mogu proći kroz oblake i oštetiti kožu, stoga je riječ o njezi koja je ključna tijekom cijele godine ako želimo imati zdravu kožu lica!

Postoji dva tipa UV zračenja: UVA i UVB, a njihova ključna razlika je ta da UVA zračenje može prodrijeti dublje u kožu i uzrokovati prerano starenje kože, dok UVB zračenje može izazvati opekline. SPF proizvodi pružaju zaštitu od oba tipa zračenja, što smanjuje rizik od oštećenja, pa samim time duže uživamo u zdravoj koži te ćemo izbjeći pojavu prvih znakova starenja.

Kada odabirete SPF proizvod, važno je izabrati onaj koji odgovara vašem tipu kože i potrebama. Na primjer, ako imate masnu kožu, možda biste željeli proizvod s matirajućim učinkom, dok će osjetljivoj koži lica odgovarati proizvod koji ne sadrži mirise ili druge iritante. U svakom slučaju, redovita primjena SPF-a može pomoći u održavanju zdrave i zaštićene kože lica, a u nastavku smo izdvojili one najpopularnije koje se baš uvijek isplati kupiti!

Ziaja med tonirajuća krema za lice sa zaštitinim faktorom 50+, Rilastil D-Clar tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+
Douglas Collection Skin Agumenting Foundation CC Cream SPF 50 Tonirana krema
Bioderma Photoderm Cover Touch tonirana krema SPF 50+, La Roche-Posay ANTHELIOS UVMUNE 400 Tonirani fluid SPF50+

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE