Odlične maske na bazi gline koje garantiraju svježu i zategnutu kožu

Ljeto je vrijeme kada naša koža zahtijeva posebnu njegu, prvenstveno zbog povećane proizvodnje sebuma, ali i zbog čestih izlaganja suncu. Iako ih mnogi (neopravdano) izbjegavaju, maske za lice su izvrsna opcija za održavanje svježeg i čistog tena jer dubinski čiste pore i upijaju višak ulja, te kožu čine matiranom i vidno revitaliziranom.

Glinene maske poznate su po svojoj sposobnosti upijanja nečistoća i regulaciji sebuma, što je ključno za prevenciju pojave prištića i održavanje zdravog izgleda kože, a posebno tijekom ljetnih mjeseci kada je koža sklona većem znojenju i nakupljanju nečistoća.

Kako koristiti glinene maske ljeti?

Nakon čišćenja lica, nanesite tanki sloj maske ravnomjerno po koži izbjegavajući područje oko očiju. Ostavite masku da djeluje prema uputama proizvođača, a nakon toga, isperite masku mlakom vodom kružnim pokretima kako biste dodatno potaknuli cirkulaciju i temeljito uklonili sve ostatke proizvoda.

Ključni sastojci glinenih maski za ljetnu njegu uključuju kaolin glinu, koja upija višak sebuma bez isušivanja kože, a dodatan bonus je ekstrakt crvenog graha koji pruža nježan površinski piling za glatku teksturu kože. Sastojak na koji također valja obratiti pozornost jest biljka centella asiatika, koja umiruje kožu i potiče njezinu regeneraciju nakon izlaganja suncu. Ružičasta sol također pomaže u detoksikaciji kože i pruža dodatnu hidrataciju, a mi smo pronašli maske koje u sebi sadrže baš sve navedeno! Jer, upravo ovi sastojci zajedno čine glinene maske idealnim izborom za sve one koji žele dubinski očistiti i osvježiti kožu tijekom ljetnih mjeseci.

Naši favoriti

U našem izboru najboljih glinenih maski za ljetnu njegu ističu se proizvodi koji objedinjuju sve prethodno navedene sastojke a to su Beauty of Joseon – Red Bean Refreshing Pore Mask maska, koja kombinira kaolin glinu s ekstraktom i prahom crvenog graha te SKIN1004 Madagascar Centella Poremizing Quick Clay Stick maska – Praktična glinena maska u sticku s pet vrsta gline, crvenim grahom, ružičastom soli i centellom asiatikom za brzo čišćenje pora i održavanje hidratacije kože.

Ove maske osim što čiste i matiraju kožu, pružaju dodatnu (često i prijeko potrebnu) hidrataciju i njegu, a sve to zahvaljujući svojim prirodnim, zdravim i bogatim sastojcima. Redovito korištenje ovih proizvoda pomoći će vam u održavanju svježeg i blistavog tena tijekom cijelog ljeta.

SKIN1004 | Madagascar Centella Poremizing Quick Clay Stick Mask

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE