Otkrijte kako odabrati idealan dnevni, a kako večernji parfem

U središtu Maison estetike nalazi se Pariz – neiscrpan izvor inspiracije za Francisa Kurkdjiana. Hvata njegov ritam, magiju i misterij. U 2016. Parfumer je želio podijeliti neke od svojih najdubljih emocija kroz dva mirisna traga koja su postala ikone unutar njegovih istoimenih Maisonovih olfaktivnih kreacija, Petit Matin i Grand Soir.

Ove dvije parfemske vode utjelovljuju prolazne trenutke ljepote toliko spektakularne da zauvijek ostaju urezane u sjećanje. Grad svjetla, od zore do sumraka. Poput sjećanja na svoje emocije, Francis Kurkdjian te je trenutke pretočio u dvije izuzetne mirisne kreacije.

Buđenje u ranim jutarnjim satima i bijeg kroz očaravajuću svježinu Pariza u polumraku. Ponovno otkrivanje lijepih stvari, poput šetnje ulicama i ispod još uvijek pustih arkada. Odvajanje vremena za čitanje ili sanjarenje u vrtu. Suptilno drhti na prvom dnevnom svjetlu i osjeća se spremnim prihvatiti užurbani dan koji je pred nama. Kako sunce izlazi, njegove stidljive zrake prodiru kroz krovove glavnog grada i grad sada nosi svoj svjetlucavi veo. Seine svjetluca s tisućama odraza, krovovi od cinka poprimaju plavo-sivu nijansu. Ljepota je posvuda, u svakom snopu svjetla, odjekuje prigušenim spokojem, jedva narušenom bukom grada koji još spava. Zvuk koraka po kaldrmi, zveckanje šalica kave iz kafića na pločniku. Rano je jutro uz Petit Matin I Paris se spokojno budi.   Petit Matin šapuće o ukusnoj svježini – onoj Pariza obasjanog netaknutim zlatom, prvi nagovještaj blistavog dana koji je pred nama. Cvijet naranče, esencije aromatične litsee i lavande dominiraju kompozicijom ove svijetle i blistave parfemske vode. Puderasta slatkoća akorda gloga uvlači se u središnje note dok mošusni akord s AmbroxanomTM naglašava veličanstvenost donjih nota. Nalet čiste sreće.

Napokon, veličanstvena večer! Upotpunite svoj izgled kako bi doživjeli jedinstvene trenutke u čarobnom Parizu i bacite se svim srcem u vrtlog užitaka. Spomenici su osvijetljeni jedan za drugim, prekrivajući svaki most i ugao ulice iskrama svjetla. Kao uvod u svjetla grada, nebo je obojeno blistavim bojama, od medene do zadivljujuće nijanse jantara. Odmor za oči koji podiže raspoloženje. Uz Grand Soir, večer je obojena bakrenom aureolom; zlatne skulpture i kupole sjaje prije nego što se predaju misterijama noći. Pariz je pozornica. Zavjese se otvaraju, neka predstava počne. Jantarno-drvenasti, vibrantan i zadivljujući, Grand Soir mirisna je raskoš koja pršti senzualnošću. Na početku se otkriva dubina akorda bušinove smole uparene s lavandom i lišćem stabla cimeta, dok u donjim notama prevladava slatka toplina akorda vanilije i jantara s naglascima benzoina. Jednostavno neodoljivo.

Novi mirisi dostupni su u Martimexu na Trgu bana J. Jelačića 11 ili putem [email protected].

Foto: Instagram (@maralafontan), PR

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE