Pripremite kožu za ljeto kod kuće: Kako zategnuti sve ‘kritične’ zone?

Ljetna rutina njege kože i brige o vlastitom tijelu ponešto se razlikuje od one tijekom zimskim mjeseci. Koža tijekom toplih dana treba posebnu brigu i zaštitu od sunca, a i sami puno više pažnje obraćamo na njezinom izgled jer su dijelovi tijela izloženiji zbog ljetne odjeće. Ponekad to znači da se javlja osjećaj nezadovoljstva vezan uz ‘kritične’ zone koje svi vidimo na sebi, međutim odvajanje vremena za njegu i brigu o sebi ta nezadovoljstva može pretvoriti u rituale zbog kojih ćemo se osjećati bolje.

Kada je riječ o rješavanju nesavršenosti na koži poput celulita, opuštene kože i prvih znakova starenja, odlazak u salone ljepote vjerojatno je prva ideja. Kako bi takvi tretmani bili učinkoviti potrebno je odvojiti dovoljno vremena i novaca. Ali, mnogo toga može se postići i u udobnosti vlastitog doma jer su beauty gadgeti dosegli jednu sasvim novu razinu učinkovitosti i praktičnosti.

Poboljšan tonus kože i zategnuti trbušni mišići, manje vidljiv celuliti te podignut i konturiran izgled lica moguće je ostvariti uz pomoć nekoliko malih, ali moćnih uređaja koje slobodno možete ponijeti sa sobom na ljetovanje te uz psihički odmor od obveza ugoditi i svom tijelu. Riječ je o beauty spravicama iz Medikor Beauty kolekcije čiji učinak će vam podignuti samopouzdanje i naglasiti vašu prirodnu ljepotu.

Snaga i ljepota

Period prije i tijekom ljeta je uvijek rezerviran za nove članarine u teretani. Stavljanje fokusa na vježbanje i očekivanje brzih rezultata u jako kratkom roku može dodatno stvoriti osjećaj nezadovoljstva. Stoga je ključno imati pozitivan stav i voditi se time da je svaka aktivnost dobra za naše tijelo te uživati u svakom koraku procesa. Ipak, očekivane rezultate možemo ubrzati i to jako pametnim gadgetima koji su kreirani za poboljšavanje tonusa trbušnih mišića. Bodi-TEK AB Tone shape – EMS pojas za učvršćivanje trbušnih mišića ima 7 programa vježbanje. Pojas koristi vrhunsku EMS (električne stimulacije mišića) tehnologiju unutar jastučića uređaja koji pružaju ciljani trening trbušnih mišića, za čvršću i zategnutiju tjelesnu građu.

Osim rada na figuri, godišnji odmor izvanredna je prilika da svom tijelu date oduška od svakodnevnog sjedenja u uredu. To možete postići s Bodi-TEK AB Back tone shape – EMS pojasom za trbuh i leđa s funkcijom grijanja. Inovativni pojas za jačanje i toniranje radi na jačanju trbušnih mišića i mišića struka za čvršći, zategnutiji izgled, a ako ga obrnete može se koristiti na leđima, isporučujući jačanje i umirujuću toplinu upravo tamo gdje vam je potrebna.

Kritične zone ne moraju biti kritične

Iako ih u razgovoru nazivamo ”kritičnim zonama”, nepravilnosti na koži i tijelu su savršeno normalne, ali se mogu i ublažiti. Jedna od tih tvrdoglavih i dosadnih nepravilnosti je celulit koji se obično pojavljuje na bedrima, bokovima, stražnjici i trbuhu. Mnogo je mitova o tome kako nastaje celulit ili kako ga se riješiti, no činjenica je da masaže, posebno one koje stimuliraju limfnu drenažu, mogu poboljšati cirkulaciju i smanjiti celulit. Također je činjenica da postoje i kvalitetni masažeri koje možete koristiti u udobnosti svog doma ili pak ležaljke u apartmanu. Primjerice, Beurer CM 50 anticelulitni masažer je jednostavan i praktičan za korištenje. Oponaša pokrete ruku tijekom profesionalne masaže te tako poboljšava cirkulaciju, a uređaj ima dvije jačine kako biste prilagodili učinak željenim rezultatima.

Beurer Cellulite Releazer CM 100 Compact masažer protiv celulita stvoren je za rješavanje ”narančine kože” na bedrima i stražnjici. Ono što ga čini iznimno učinkovitim je tehnologija vibracije koja zateže duboko tkivo te potiče i ubrzava reduciranje masnih stanica. Ovaj uređaj razbija celulit točno tamo gdje i nastaje.

Nova dimenzija ”summer glowa”

Boravak na moru i suncu nam uvijek preporodi kožu, prirodni sjaj koji koža dobije tijekom ljetnih mjeseci neusporediv je s bilo kojim beauty proizvodom. Činjenica je da se u ovom periodu godine više oslanjamo na minimalistički make up ili potpuni no make up look pa u prvi plan dolaze naše crte lica i prirodna ljepota. U tom kontekstu njega kože dolazi u fokus, kao i njezina tekstura te tonus, stoga je ljeto odličan period da slobodno vrijem posvetiti upravo vraćanju mladolikog izgleda.

Masažer za lice Liftmie Premium Beauty Roller idealan je beauty uređaj za lifting, učvršćivanje i podizanje tonusa lica. Jedinstveni dizajn u obliku slova Y pruža masažu kože koja zateže lice, ubrzava cirkulaciju i pomaže koži da povrati svoju vitalnost i elastičnost, čime se odgađa starenje kože. Ovaj jedinstveni uređaj za ljepotu također može doprinijeti tjelesnom i mentalnom opuštanju te otklanja umor. Funkcionira na bazi mikrostruje koja ubrzava cirkulaciju krvi. A zašto ga nosimo na plažu? Prvo zbog mentalnog opuštanja, a drugo je solarna ploha na ručki koja može stvoriti mikrostruju tijekom korištenja.

Za potpuno opuštajuće i ekskluzivno iskustvo osigurava Liftmie Gold vibrirajući masažer za lice s pozlatom. Pozlaćen je 24-karatnim zlatom. Ovaj masažer posebno je oblikovan i smišljen za naglašavanje kontura lica. Izvrsno će se slagati i s vašim omiljenim skin care proizvodima jer pospješuje upijanje seruma za lice te potiče limfnu drenažu. Ako želite snažniji efekt, upotrijebite čvršći pritisak kako biste postigli čvrste konture lica. Uređaj je malen, lagan pa vas ništa ne košta spremiti ga u torbu za plažu.

Foto: Medikor Beauty, Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE