Svi pričaju o Mesoboostu, ‘anti-age’ tretmanu bez igle: Otkrili smo kako zaista djeluje

Bilo da vam se bliži važan događaj na kojem želite izgledati posebno svježe ili vam je generalno cilj poboljšati izgled svoje kože lica, vjerojatno ste u jednom trenutku počeli razmišljati o odlasku na kozmetički zahvat. Ipak, u moru beauty tretmana koji su nam trenutačno dostupni, ponekad i nije najlakši zadatak pronaći opciju koja odgovara svim vašim potrebama i kriterijima. Također, lako je moguće i da se užasavate igle, boli ili iritacija nakon nešto agresivnijih tretmana. Srećom, postoji način da izbjegnete sve ove potencijalne neugodnosti i učinkovito uljepšate svoju kožu, odgovarajući pritom na njezine individualne potrebe. U pitanju je neinvazivni tretman Mesoboostom, uređajem koji omogućuje revolucionarnu mezoterapiju bez korištenja igle, a koji sam ovog tjedna i sama imala priliku isprobati.

Ovaj inovativni tehnološki koncept razvio je španjolski brend Germaine de Capuccini, poznat po vrhunskim rješenjima za njegu kože. Brend se može pohvaliti šest desetljeća dugom tradicijom te tehnološkim ostvarenjima koja su ga polako, ali sigurno svrstala među vodeće imena na “skincare” sceni. Zahvaljujući kompaniji Bahlen beauty, koja nas uspješno nas upoznaje s kvalitetnim brendovima kroz cijelu regiju, Germaine de Capuccini proizvodi dostupni su i na hrvatskom tržištu. Zbog njihove kvalitete i učinkovitosti, ovi beauty saveznici osvojili su srca mnogih kupaca te pronašli svoje mjesto u brojnim kozmetičkim salonima.

Jedan od njih je i zagrebački Beauty Centar Noa, koji sam ovom prilikom posjetila kako bih iskušala tretman Mesoboost uređajem. Vlasnica Marijana Šikoranja srdačno me je primila, objasnivši mi sve detalje i pogodnosti ove metode, koju i sama svrstava među svoje omiljene tretmane. “Kada sam otvarala salon, bilo mi je jako važno da nabavim aparat koji postiže rezultate, kvalitetan je i potiče prirodnu regeneraciju kože. U svojih 17 godina rada nisam vidjela tretman u kojem kompleks prodire toliko duboko bez uboda”, priča nam Marijana. Naime, Mesoboost kombinira transkutanu meso-čip tehnologiju penetracije s tehnologijom elektroporacije, s ciljem optimiziranja mogućnosti apsorpcije aktivnih sastojaka u kožu. Ukratko, otpušta aktivne sastojke koristeći električne pulseve, što je, kako sam se kasnije i sama uvjerila, sasvim bezbolno i vrlo ugodno iskustvo.

Ovaj uređaj u najdublje slojeve kože unosi najbolje aktivne sastojke svakog kompleksa, čiji se sastav prilagođava vašoj dobi i potrebama vaše kože. “U svakom je slučaju dobro posegnuti za ovim tretmanom. Primjerice, danas radimo kompleks za regeneraciju kože, da spriječimo daljnje starenje vaše kože. Osobno, uvijek ću se uvijek odlučiti za njega kako bih spriječila produbljenje bora. To je idealno za period u kojem nam se pojavljuju prve bore, dakle od 25, 30 godina nadalje, a ako je koža opuštenija, možemo raditi lifting kompleks. Njime se koža dodatno zateže. S druge strane, ako imamo pigmentacijskih problema, s Mesoboostom možemo raditi antipigment terapiju. Spektar je širok – lifting lica, regeneracija, rješavanje akni, hiperpigmentacije. Također, regeneracijski kompleks se pokazao sjajan za smirivanje crvenila kože, daje joj jako lijepu teksturu, a opet djeluje i na “anti-ageing”. Svjedočila sam i odličnim rezultatima kada su u pitanju ožiljci od akni”, objašnjava mi Marijana dok priprema moju kožu za tretman.

Nakon što je očistila moju kožu od šminke, na red je došao blagi kemijski piling. “Nanosim AOX SYSTEM Germaine de Cappuccinija, koji je ustvari kombinacija dva pilinga, 10 % laktobioničke i 10 % ferulične kiseline. Važan je jer otapa međustanični cement kako bi kompleks koji kasnije nanosimo što bolje, kvalitetnije i dublje prodro u kožu. Ovisno o osjetljivosti kože, ostavljam ga da djeluje pet do deset minuta”, kaže mi. Uslijedilo je tretiranje samim aparatom, koje traje 15-ak minuta. “Krećem od čela, pa jedna strana lica, pa druga strana, a zatim se ponovno vraćam na sve zone koje su malo problematičnije, njih dodatno obrađujem. Frekvencija se prilagođava dijelu lica koji tretiramo. Prelazi se svaki milimetar kože lica i vrata, uključujući kapke i okoloočno područje, što rijetko koji aparat može“, ističe Marijana. Pri tretmanu mesoboost uređajem osjetila sam lagane frekvenciju, no postupak je iznimno ugodan, pa čak i opuštajuć – baš kao da sam na masaži lica!

Nakon tretmana kompleksima na kožu se nanosi odgovarajuća maska brenda Germaine de Capuccini. S maskom na licu opuštala sam se dvadesetak minuta, uživajući u ugodnom ambijentu i diskretnoj glazbi. Koža je nakon uklanjanja maske blistava i hidratizirana, a na red dolazi posljednji, vrlo važan korak – krema sa zaštitnim faktorom. “S obzirom na to da nema nikakvog agresivnog ubadanja po koži, tretman Mesoboostom se može raditi tijekom cijele godine. Uvijek nakon tretmana nanosimo zaštitni faktor 50 Germaine de Cappuccini, koji je zaista prekrasne teksture, ne zatvara pore i nema uljnu bazu”, zaključuje Marijana.

Tretman je, sa svim spomenutim koracima, trajao oko 45 minuta, a iritacija na koži je u potpunosti izostala. Na svome sam licu, inače sklonom crvenilu i neujednačenom tenu, smjesta vidjela razliku. Izgledala sam si svježije i odmornije, a moja je koža bila sjajnija i zaglađenija. “Da bismo postigli željene rezultate, uglavnom radimo tri tretmana. Koža je nakon njih zaista mlađa i čvršća, s manje vidljivim borama. Zamislite to kao da ispod kože imate novi sloj vode koji je stalno hrani, osvježava i uljepšava. Ubrzava se metabolizam kože, dobiva se brža regeneracija. Period oporavka je jako kratak, a koža iz dana u dan izgleda sve bolje i kvalitetnije. Kod tretmana takve vrste, generalno je potreban određeni period kako bismo dobili odgovor kože na sve što smo napravili”, objasnila mi je Marijana. I zaista, poboljšanje teksture moje kože bilo je očito već nakon jednog tretmana, a rezultati su postali još vidljiviji u nadolazećim danima. Moja je koža izgledala hidrirano, nahranjeno i njegovano, a sitne bore i nepravilnosti izgubile su na vidljivosti. Ovo je definitivno tretman koji bih preporučila svakome, neovisno o tipu i dobi kože, te će bez sumnje postati redoviti dodatak mojoj uobičajenoj rutini njege.

Foto: Marko Devčić

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE