Veliko priznanje: Naš Nacionalni park ljepši od talijanskog Dolomiti Bellunesi i švicarskog Saxona

Prema izboru portala, koji se bavi preporukama najzanimljivijih turističkih destinacija, naše Plitvice prve su na listi 10 najljepših europskih nacionalnih parkova.

Nacionalni parkovi sve su češća turistička destinacija jer pružaju susret s prirodom, uživanje u jedinstvenost krajolika te biljnih i životinjskih vrsta. Jedan od popularnijih portala europeanbestdestinations.com, koji daje preporuke za najbolje turističke destinacije, nedavno je objavio popis 10 najboljih nacionalnih parkova.

View this post on Instagram

A post shared by Plitvice Lakes National Park (@plitvicelakesnp)

Prema njihovoj procjeni, Nacionalni park Plitvička jezera nalazi se prvi na listi europskih nacionalnih parkova, a izdvojili su ga po prirodnim ljepotama i specifičnim slapovima kakve ne možete pronaći nigdje u Europi. “Nacionalni park Plitvička jezera pripada dinarskom krškom području i zbog svoje specifične geologije, geomorfologije i hidrologije zaista je jedan od najimpresivnijih krških krajolika na svijetu”, napisali su autori članka.

Nakon naših Plitvica, na listi su nacionalni parkovi Saxon u Švicarskoj, Dolomiti Bellunesi u Italiji i divlja Taiga u Finskoj.

Potom, na petome mjestu nalazi se francuski Ecrins u Francuskoj, kojeg je Vijeće Europe okitilo titulom “Europskog planinskog parka” pa Durmitor u Crnoj Gori, Triglav u Sloveniji i Soomaa u Estoniji.

Na kraju ove prestižne liste je nacionalni park Ordesa u Španjolskoj.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE