Ako ste ljubitelj bijelog vina, ovo je butelja koju ne smijete zaobići

Vinarija Kutjevo predstavlja najnoviju berbu Kvalitetne Graševine. Nakon iznimnog uspjeha prošlogodišnjeg izdanja, koje je osvojilo brojne medalje na međunarodnim natjecanjima te doživjelo veliku potražnju na tržištu, s nestrpljenjem dijelimo vijest o novom izdanju najpoznatije butelje u Hrvatskoj. Graševina ima značajnu ulogu u kutjevačkom vinogorju, posebice na položajima Hrnjevac, Vetovo i Vinkomir, gdje Vinarija Kutjevo njeguje tradiciju i stručnost u proizvodnji vrhunskih vina. Terroir ovih položaja čini temelj za izvanrednu kvalitetu butelja graševine koje redovito dobivaju međunarodna priznanja na brojnim natjecanjima kao što su Decanter, Mundus Vini i International Wine Challenge. Iznimna kvaliteta i višegodišnja dosljednost postavili su poznatu kvalitetnu butelju graševine na sami vrh prepoznatljivosti u široj regiji i svijetu.

Vinarija Kutjevo nedavno je istaknula svoje novo izdanje na prvom ovogodišnjem En Primeuru mlade graševine, predstavljajući najnovije berbe. Iako je 2023. godina bila izazovna s manjim urodom, naglasak je stavljen na izvrsnu kvalitetu grožđa, što rezultira vrhunskim vinom dobivenim iz pažljivo odabranih bobica. Prvo priznanje s međunarodnog natjecanja Mundus Vini Spring Tasting već je nadmašilo očekivanja enologa i podrumara Vinarije Kutjevo, osvojivši zlatnu medalju za poznatu kvalitetnu butelju graševine. Ovo prestižno priznanje stavlja Kvalitetnu Graševinu u ‘best buy’ kategoriju i dodatno potvrđuje iznimnu kvalitetu ove jedinstvene etikete, kako u regiji, tako i u svjetskim okvirima.

Ova iznimna berba graševine ističe se profinjenom složenošću okusa, obogaćenim voćnim notama i suptilnim cvjetnim aromama koje svaki gutljaj čine neodoljivim. Nježna ravnoteža između svježine i punoće čini ovo vino savršenim odabirom za istinske poznavatelje koji cijene vrhunsku kvalitetu i bogatstvo svakog pojedinog gutljaja.

Nabavite svoje butelje ovoga iznimnog izdanja graševine i drugih vrhunskih vina Vinarije Kutjevo već danas na službenoj web trgovini www.kutjevo.com/webshop ili posjetite odabrane maloprodajne trgovine diljem Hrvatske. Prepustite se iskustvu otkrivanja dokazano najbolje nove berbe graševine iz Kutjeva i uživajte u njezinoj neodoljivoj profinjenosti!

Foto: PR

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE