Nikad bolji plasman: Baby Lasagna priuštio je Hrvatskoj Eurosong za pamćenje!

Rim Tim Tagi Dim euforija koja traje mjesecima eskalirala je na najbolji mogući način! Baby Lasagna je drugoplasirani na Eurosongu 2024. godine. Markova priča koja ga je vodila od rezervne pjesme na Dori do drugog mjesta na Eurosongu prema glasovima Europe i svijeta malo kome neće izazvati trnce, sreću, suze i ponos. Hvala ti Marko što si od početka do kraj bio svoj i tom pozitivom zarazio cijelu Eurosong zajednicu!

Mjesecima je čvrsto držao mjesto favorita na Eurosong kladionicama, a nakon svake probe i nastupa te šanse su se samo povećavale. Ipak, glasovi žirija su ovaj put odnijeli prevagu na stranu Švicarske. Nemo i pjesma The Code je gotovo od svih država dobila maksimalnih 12 bodova, a publika im je dala manje bodova nego Hrvatskoj.

Baby Lasagna od stručnog žirija je dobio 210 bodova, dok ga je publika nagradila s 337 bodova. To je bilo dovoljno da se nađe ispred nekoliko favorita poput Francuske, Irske, Izraela.

Povratak našeg predstavnika u zagrebačku zračnu luku najavljen je sutra u 13 i 30 sati gdje će biti organiziran svečani doček. U danima koji su prethodili velikom finalu spominjao se i veliki doček na Trgu bana Jelačića u Zagrebu pa s nestrpljenjem iščekujemo više informacija.

Everybody mowed back! Čestitamo Marko!

Foto: Profimedia, Sarah Louise Bennett, Corinne Cumming, Alma-Bengtsson/EBU

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE