Baby Lasagna sjajnom energijom osvojio je mnoge: ‘Neće ti nikakav žiri dolaziti na koncerte, nego publika’

Ljutnji i tuzi danas nema mjesta. Baby Lasagna je Hrvatskoj priuštio Eurosong za pamćenje. Predstavio je sebe i nas u najboljem mogućem svjetlu, a publika diljem svijeta i Hrvatske odgovorila je na njegovu energiju na baš svakom nastupu.

Unatoč tome što je u domaće glazbeno natjecanje ušao kao – rezerva, svojom je pjesmom, energičnim nastupom, iskrenošću i sjajnom osobnošću, uspio osvojiti srca mnogih. A to mu je, sudeći po reakcijama, uspjelo i puno prije same finalne večeri jer je priča o mladiću iz malog mjesta, koji voli ples, mačke i ljude s kojima je odrastao, no sve to mora ostaviti i zaputiti se u veliki grad, rasplesala srca ljudi diljem Europe, ne samo eurovizijskih fanova, a osvojila je i slušatelje iz cijelog svijeta. Pjesma čiju glazbu i tekst pjesme potpisuje sam glazbenik mjesecima vlada domaćim radijskim eterom, no impresivno je istaknuti kako je u jeku finalne večeri zasjela na 6. mjesto globalne Spotify ljestvice viralnih hitova te da se prateći video u kojem sudjeluju redom glazbenikovi prijatelji i poznanici smjestio na vodeću poziciju najgledanijih ESC spotova.

Može se reći da se hit epiteta “od rezerve do favorita” gotovo udomaćio i na vodećoj poziciji na eurovizijskim kladionicama s, na dan finalnog predstavljanja, prognozom od 52 % šanse za pobjedom koja mu je, nažalost, ipak izmaknula. Međutim, zanimljivo je dodati da je osvojio OGAE nagradu publike te Marcel Bezencon u kategoriji „Press Award“, kao i da mu je u vrijeme Dore dodijeljena i posebna nagrada za najbolji kostim.

I sam Marko je jako zadovoljan svojim plasmanom, a možemo samo reći da ima i na što biti ponosan. Neposredno nakon nastupa dao je nekoliko izjava domaćim novinarima koji su ga pratili u Švedskoj.

Na eurovizijskoj pozornici je bilo super i baš mi je drago što smo se, nakon svega, svi mi u timu složili da smo dali stvarno najbolje od sebe. Mi bolje u ovom trenutku nismo mogli. Nismo ništa fulali, sve je bilo napravljeno točno onako kako smo zamislili, kako je trebalo biti. Meni je drago zbog glasova publike. Ja sam i ranije govorio: ‘Neće ti nikakav žiri dolaziti na koncerte, nego publika‘. Ukratko, sretan sam i zadovoljan., rekao je za Jutarnji List.

SVEČANI DOČEK U ZAGREBU

Kako se i najavljivalo Zagreb će prirediti svečani doček za našeg najbolje plasiranog predstavnika Eurosonga, Baby Lasagnu. Građani su pozvani da se okupe u 13 sati na Trgu bana Jelačića gdje će ih do dolaska našeg Eurosong tima zabavljati DJ Mario Kovač te bivši hrvatski predstavnici na Eurosongu Let 3, Tajči i Emilija Kokić. Očekuje se da će Baby Lasagna sletjeti u Zagreb oko 13 i 15.

Foto: Profimedia, Sarah Louise Bennett/EBU, PR

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE