‘Baby Reindeer’ dobio svoj ‘real-life’ nastavak: Martha iznijela svoju stranu priče!

‘Baby Reindeer’ uvjerljivo je najgledanija, navodno istinita, serija na Netflixu koja je, blago rečeno, šokirala javnost i koja od prvog dana ne silazi s ljestvice najgledanijih naslova. Osjetljiva tema uhođenja i seksualnog zlostavljanja koju je komičar Richard Gadd bez cenzure prikazao javnosti, a koji su navodno obilježili njegov život, otvorila je vrata mnogim raspravama, a filmski svijet seriji predviđa veliki uspjeh te brojne nominacije i nagrade, poput prestižnog Emmyja…

Sasvim očekivano, uloga Marthe zaintrigirala je javnost i medije koji su u samo nekoliko dana od premijere pronašli osobu koja je i inspirirala tu složenu, pomalo zastrašujuću i očigledno psihički bolesnu ličnost. Daily mail je prvi kontaktirao Fionu Harvey, škotsku odvjetnicu koju je serija tematizirala, a koja je odlučila iznijeti svoju stranu priče u popularnom Piers Morgan showu. Fiona tvrdi kako je prisiljena progovoriti o svemu što se dogodilo i iznijeti svoju stranu priče, a posebice otkako je serija postala svjetski hit. Za razliku od Gadda, Harvey ističe kako je čitava serije ‘djelo hiperbole i fikcije’, te tvrdi kako je svoje tvrdnje spremna braniti na sudu.

Harvey je proglasila Gadda potpuno neuračunljivim i psihički nestabilnim, a ujedno je i demantirala mnoge ključne tvrdnje iz serije, poput onih o slanju tisuća e-mailova ili uznemiravanju na javnim nastupima. Također je naglasila da Netflix nije kontaktirao prije premijere serije, što je dodatno zakompliciralo situaciju, a zbog čega priprema tužbu protiv ovog moćnog streamera. I dok većina u javnosti smatra kako je ovaj istup Fione samo dodatno potvrdio kako je serija savršeno portretirala njen lik, mnogi su stali u njenu obranu i osudili Gadda koji, po svemu sudeći, nije učinio gotovo ništa kako bi zaštitio identitet stvarnih lica koji su inspirirali likove u seriji. Potpuni intervju pogledajte u nastavku:

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE