BE BOLD, GO VOTE: Žene, vrijeme je da shvatite koliko je vaš glas važan!

Najavivši novu eru FASHION.HR-a, u travnju smo predstavili redizajnirani portal, ali i rubriku BE BOLD BE YOU, čije teme odražavaju neke od najvažnijih poruka koje želimo prenijeti našoj publici. Iako odvažnost svatko od nas doživljava drugačije, možemo se složiti kako ovaj pojam neupitno podrazumijeva hrabrost i odlučnost pri izražavanju vlastitog mišljenja, a u svjetlu ove superizborne godine to može značiti samo jedno – izlazak na biračko mjesto.

Parlamentarni izbori su iza nas, no ove nedjelje očekuju nas izbori za Europski parlament, koji u Hrvatskoj po običaju padaju u drugi plan po pitanju medijske popraćenosti, ali i interesa birača. Kada govorimo o izlaznosti Hrvata na europske izbore, brojke su poprilično poražavajuće – 2019. je izlaznost bila svega 29 posto, što nas svrstava među četiri članice EU s najnižim stopama izlaznosti na izbore. Slabiji je odaziv bio jedino u Češkoj, Slovačkoj i Sloveniji. Smanjeni interes za europske izbore najčešće proizlazi iz nedovoljnog razumijevanja važnosti europskih tema i sustava odlučivanja u Europskoj uniji, koja sve više i sve izravnije određuje živote ljudi u Hrvatskoj. Upravo nas je ovaj podatak inspirirao da pokušamo informirati svoju publiku, koju većinski čine žene, o tome koliko odluke parlamenta mogu utjecati na njihov svakodnevni život u Hrvatskoj i zašto je važno izaći na izbore ovog lipnja. Tako je nastao BE BOLD, GO VOTE, projekt FASHION.HR-a koji je prepoznao i podržao Europski parlament.

Ponosni smo što smo prvi hrvatski lifestyle medij koji je predstavio kampanju čiji je cilj promicanje važnosti izlaska na izbore. “Nemam za koga glasati”, “Svi su oni isti” i “Moj glas ne znači ništa” floskule su koje više ne želimo slušati. Stoga je naša glavna poruka – apolitičnost je “out”. Odvažno je reći svoje mišljenje, djelovati i sudjelovati u demokraciji. Vođeni idejom kako je informiranje temelj pozitivnih promjena u društvu, želimo vam približiti teme vezane uz europske izbore te vas potaknuti da formirate i, naposljetku, izrazite svoje mišljenje na biračkom mjestu. Ponudit ćemo vam odgovore na najčešća pitanja vezana uz europske izbore i komentirati aktualne teme sa stručnjacima. Također, nastojat ćemo vas motivirati da iskoristite svoj glas kroz inspirativne intervjue s javnim osobama koje su se pridružile našoj platformi. Naša najveća želja je da se glas svih vas, koji nas godinama pratite, čuje. Budite pozitivan primjer u svojoj obitelji, društvu i zajednici. Budite odvažni, glasujte.

Foto: Profimedia

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE