[the_ad_placement id="post-top"]
[the_ad_placement id="post-top-mobile"]

Brownie i tiramisu u jednom: Imamo recept za obožavatelje kave i čokolade

Desert koji će zadovoljiti nepca najvećih obožavatelja čokolade i kremastih slastica zasigurno je jedinstvena kombinacija tiramisu browniesa. Na Instagram profilu @kitchen_bythesea pronašli smo ovaj neodoljiv spoj a sve potrebne sastojke i postupak donosimo u nastavku.

Tiramisu browniesi se sastoje od dva sloja, sočnog i čokoladnog tijesta na dnu te lagane i prozračne espresso krema na vrhu. Kolač se baš poput klasičnog tiramisua na kraju posipa kakaom u prahu i servira dobro ohlađen.

Brownie biskvit:

227 g maslaca
400 g tamne čokolade grubo nasjeckane
60 g nezaslađenog kakaa u prahu
120 g brašna
5 jaja
140 g smeđeg šećera 140 g
200 g šećera
1 žličica soli
1 žlica ekstrakta vanilije
espresso prah (30 ml)

Espresso krema:

226 g mascarponea
240 ml vrhnja
50 g šećera
1⁄4 žličice soli
1 mahuna vanilije
espresso prah (30 ml)

Za posipanje:

3 žlice nezaslađenog kakaa u prahu

Priprema:

Pripremu započnite biskvitom. Za početak zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, potom u manjem loncu na laganoj vatri otopite maslac. Maknite s vatre i dodajte čokoladu. Miješajte dok se ne otopi, a zatim ostavite čokoladnu smjesu sa strane da se ohladi.

Prosijte brašno, espresso prah i kakao prah u malu zdjelu za miješanje. Ostaviti sa strane. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, šećere, sol i vaniliju. Mikserom umutite velikom brzinom dok se smjesa ne zgusne.

Gumenom lopaticom umiješajte ohlađenu čokoladu u smjesu od jaja. Dodajte brašno, kakao prah i espresso prah i umiješajte brzo, ali nježno. Ulijte smjesu u kalup veličine cca 23 x 33 centimetra koji ste prethodno premazali maslacem. Pecite dok vrh ne izgleda malo napuknut i bude mekan na dodir, oko 25 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi na rešetki prije nego što stavite kremu.

Za pripremu E+espresso kreme u velikoj zdjeli pomiješajte mascarpone sir i vrhnje. Tucite na srednjoj brzini dok se dobro ne sjedini. Dodajte šećer, sol, pastu od mahune vanilije i espresso prah. Nastavite miksati srednjom brzinom minutu do dvije. Na ohlađeni brownies biskvit s pomoću lopatice ravnomjerno rasporedite kremu i pospite kakao prahom. Narežite na komade i poslužite ili spremite u hladnjak do posluživanja.

Foto: Instagram

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE