‘Café Apartment Building’: U ovoj zgradi svaki stan je jedan kafić

Vijetnam, zemlja bogate povijesti, zadivljujuće prirode i vibrantne kulture, postaje sve popularnija turistička destinacija. Od bujnih zelenih rižinih polja i veličanstvenih planina na sjeveru do predivnih plaža i užurbanih gradova na jugu. Jedinstvena kultura i autentičnost pulsiraju svakim kutkom urbanih sredina pa se ne trebate iznenaditi ako ovdje naletite na neke od najneobičnijih prizora koji će vas najvjerojatnije oduševiti.

Jedna od takvih jedinstvenih lokacija je i Café Apartment Building u gradu Saigon čije je službeno ime Ho Chi Minh. Na prvi pogled ova zgrada se čini kao obični devetokatni stambeni blok, izvorno izgrađen sredinom 1960-ih, no ako bolje pogledate shvatit ćete da je ova zgrada dom živopisnom nizu nezavisnih kafića, radionica, modnih butika i coworking prostora.

Izgrađena sredinom 1960-ih, zgrada je doživjela mnoge transformacije tijekom godina. Koncept “café apartmana” započeo je 2010-ih, pretvarajući zgradu u središte kreativnosti i trgovine, pa je zgrada tako postala svojevrsna atrakcija.

U prizemlju se nalazi prostrana knjižara Fahasa, dok gornji katovi nude raznoliku ponudu poslovnih prostora, uključujući kozmetičke salone, brojne kafiće, modne butike i coworking prostore. Café Apartment Building savršen je spoj povijesti i moderne kreativnosti. Njena transformacija od vojnih spavaonica do živopisnog kulturnog središta nudi jedinstveno iskustvo posjetiteljima. Bilo da uživate u kavi s pogledom, shopping popodnevu ili istražujete živahnu ulicu u kojoj se nalazi kompleks, ova destinacija utjelovljuje dinamičnu dušu Saigona., piše Local Vietnam.

Cijela ulica Nguyen Hue, u kojoj se nalazi ova posebna zgrada, atrakcija je sama za sebe. Zanimljiva kombinacija arhitektonskih stilova, od francuskih kolonijalnih zgrada do modernih zdanja podcrtava vibrantnost ove kulture.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE