Božićno razdoblje donosi ne samo radost i toplinu, već i priliku da iznenadite svoje goste originalnim i ukusnim jelima. A jedan od načina da Vaš stol za blagdane postane prava vizualna i kulinarska poslastica je priprema Caprese vijenca – savršenog spoja svježih sastojaka i tradicionalnog ukrašavanja. Ovaj jedinstveni vijenac će bez imalo sumnje oduševiti vaše goste, ali i postati glavna zvijezda Vašeg blagdanskog menija.
Caprese vijenac predstavlja kreativan pristup klasičnoj Caprese salati koja je poznata po jednostavnoj kombinaciji rajčice, mozzarelle i svježeg bosiljka. Ovaj jestivi vijenac, osim što pruža vizualnu eleganciju stolu, daje i dodatnu dimenziju okusa ovoj poznatoj salati; Svježa rajčica će osigurati sočnost ovom jednostavnom obroku, dok će kvalitetna mozzarella dodati kremastu notu. Cijelo jelo zaokružuje svježi bosiljak koji daje aromatičnu notu i koji se savršeno slaže s ostalim sastojcima. Caprese vijenac ne osvaja samo svojim izgledom, već i jednostavnošću pripreme, zbog čega je postao pravi hit i među onima koji nisu baš vješti u kuhinji.
Sastojci:
4 velike rajčice, narezane na kolutove
250 g mozzarelle, narezane na tanke ploške
Svježi listovi bosiljka
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica octa
Sol i papar
Upute:
Rasporedite kolutove rajčice i ploške mozzarelle na većem tanjuru ili pladnju za serviranje, postavljajući ih tako da stvorite kružni oblik vijenca. Između svakog sloja dodajte svježe listove bosiljka. Potom u maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, ocat, sol i papar i prelijte preko rajčice i mozzarelle. Dodatno ukrasite vijenac s još nekoliko listova bosiljka i poslužite odmah! U slast!
Foto: Instagram