Dani lavande u Istri: Degustacije proizvoda i jahanje konja mirisnim poljima!

Ljetni izleti savršena su prilika za istraživanje prirode koja upravo u tom razdoblju nudi jedinstvene, kratkotrajne prilike da uhvatite njihovu ljepotu kroz objektiv fotoaparata. A jedna takva očaravajuća destinacija koja će zasigurno oduševiti sva vaša osjetila definitivno je prekrasno polje lavande na istarskom izletištu Pekici koje je s vremenom postalo omiljeno mjesto za sve one koji traže idiličnu kulisu za savršene ljetne fotke. Upravo zato, nadolazeći vikend u Pekićima rezerviran je za Dane lavande, a u sklopu kojih imate priliku obići njihova predivna polja i uživati u mnoštvu promotivnih događanja!

Smješteno u slikovitoj regiji istarske unutrašnjosti, izletište Pekici u srpnju postaje pravi raj za estetičare koji na nekoliko tjedana imaju jedinstvenu priliku uroniti u taj bajkoviti krajolik ukrašen živim nijansama ljubičaste. Istarska regija blagoslovljena je mediteranskom klimom i plodnim tlom, a zbog čega je vrlo često uspoređuju s Toscanom i Provansom – najpoznatijim svjetskim destinacijama iz kojih svake godine pristižu stotine zapanjujućih fotografija prekrasnih polja lavande. A upravo je Vinica dokaz da za ovakvo iskustvo ne trebate organizirati višednevno putovanje jer uz valovite, osunčane brežuljke koji okružuju ovo mjesto, na trenutak ćete zaista imati osjećaj kao da se nalazite na kakvoj prestižnoj, svjetski proslavljenoj destinaciji.

No, osim svoje estetske privlačnosti, , polja lavande u Istri imaju bogatu povijest i kulturni značaj. Uzgoj lavande u regiji datira stoljećima, a lokalni poljoprivrednici pažljivo se brinu o usjevima, čuvajući tradicionalne poljoprivredne prakse koje se prenose generacijama. Stoga, bez obzira na to jeste li strastveni fotograf, zaljubljenik u prirodu ili jednostavno tražite miran izlet u prirodu, posjet ovom divnom polju lavande u Pekici obećava nezaboravno iskustvo koje morate doživjeti barem jednom u životu!

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE