Dizajnerica interijera otkrila koja tri savjeta daje svim klijentima

Mišljenja smo da savjet stručnjaka poput dizajnera interijera može riješiti mnoge nedoumice koje možda imate prilikom uređenja vlastitog životnog prostora. Iako je poželjno angažirati stručnjaka, mnogo savjeta može se pronaći i na društvenim mrežama poput TikToka na koje iskusni dizajneri interijera kreiraju sve više sadržaja.

Dizajnerica interijera, Courtney Ungaro, koja se tim poslom bavi već 20 godina, na svom TikTok profilu podijelila je tri savjeta koja uvijek daje klijentima. Ove tri stvari čine ogromnu razliku, rekla je na početku videa, uz to su suptilne i dostupne svima, bez obzira na budžet. A najvažnije od svega, radi se o bezvremenskim dizajnerskim trikovima.

@courtneyungarodesign My top 3 interior design tips from almost 20 years as an interior designer, including if I could only give 1 tip for the rest of my career what it would be 😀 . . . #InteriorDesign #designtips #designtok #designtipsforbeginners #designtipsandtricks #designtrends #whatnottodo #newbuildhome #interiordecorating #designinspiration #renovationlife ♬ original sound – CourtneyUngaroDesign

Svaki komad namještaja mora dodirivat tepih

Ako ste odlučili u nekoj od prostorija imati tepih, on može biti dvosjekli mač. Ako stvari napravite kako treba, ovaj detalj će stvoriti elegantan i kohezivan dojam, s druge strane loše pozicioniranje može rezultirati nezgrapnim proporcijama. Pravilo je jednostavno, svi komadi namještaja ne moraju biti u potpunosti na tepihu, ali njihov prednji dio ga mora dodirivati.

Odmaknite pokućstvo od zidova

Svaki komad namještaja ne mora biti naslonjen na zid. Ovo je izvedivo čak i u malim prostorima, kako dizajnerica tvrdi, čak i nekoliko centimetara može učiniti razliku. S tom malom preinakom možete postići da prostor izgleda mnogo udobnije i promišljenije, posebno ako govorimo o dnevnom boravku. Ako je vaš prostor jako malen, dizajnerica ima alternativu za ovaj trik, a to je da samo jedan komad namještaja nakosite.

Vrata, dovratnici i zidovi u istoj boji

Ako bi do kraja karijere morala odabrati samo jedan savjet, Courtney Ungaro tvrdi da je to onaj da sve zidove vrata i dovratke obojite u istu boju. To može zvučati čudno ako imate jake boje na nekom od zidova, međutim dizajnerica tvrdi da je pravilo primjenjivo i u tom slučaju. Efekt ujednačene plohe dat će prostoru eleganciju, a sve će izgledati pročišćeno i bezvremenski.

Foto: Instagram, TikTok

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE