Istinski ljubitelji i poznavatelji vrhunske gastronomske ponude u Hrvatskoj zasigurno su već čuli za ovaj renomirani, fini, kvarnerski restoran s fokusom na domaću, mediteransku kuhinju. Riječ je o restoranu imena Draga di Lovrana, smještenom na obroncima Učke, sa zapanjujućim pogledom na Kvarnerski zaljev i kulinarskom ponudom koja se nameće kao jedna od najboljih u čitavoj zemlji.
Sam restoran smješten je u prekrasno obnovljenoj vili koja odiše elegancijom i šarmom, a svojim elegantnim interijerom, intimnom atmosferom i slikovitom terasom, pruža mirno i romantično okruženje za goste. Restoran je nadaleko poznat po svojoj gastronomskoj izvrsnosti, a fokusiran je na svježe, sezonske namirnice lokalnih proizvođača. Jelovnik chefa Luke Goleša predstavlja savršenu kombinaciju tradicionalnih hrvatskih okusa i suvremenih kulinarskih tehnika, a jela najčešće uključuju plodove mora, lokalno meso, svježe začinsko bilje i lokalno uzgojeno povrće. Draga di Lovrana dobila je i brojne pohvale i priznanja za svoju iznimnu kuhinju i gastronomsko iskustvo; Dobitnik je prestižne Michelinove zvjezdice prije četiri godine, što ga je dovelo u sam vrh restorana u Hrvatskoj i regiji.
Obiteljski boutique hotel
Hotel Draga di Lovrana je zapravo mali obiteljski boutique hotel obitelji Nikolac iz Opatije, a kupljen je 1978. godine u ruševnom zdanju, s planom da se renovira u turistički objekt. Objekt je nakon rata obnovljen prema originalnom projektu, pa je tako prije 20 godina ponovno izgrađen hotel izvornog naziva Draga di Lovrana kojem je vraćen njegov austrougarski šarm. A oduševljene reakcije gostiju iz cijelog svijeta, potvrđuju da su vlasnici u tome i uspjeli. Stoga, ako se nađete na prelijepom Kvarneru, prepustite se Chefu Luki u ruke te kušajte savršeni degustacijski menu Drage di Lovrane i uživajte u najljepšem kvarnerskom pogledu! Sve informacije o restoranu i hotelu otkrijte ovdje.
Foto: Instagram