Često se kaže da hranu prvo jedemo očima, a pronašli smo preslatki recept koji to i potvrđuje. Ako vas je ovih dana uhvatila kulinarska inspiracija ili nalet kreativne energije preporučujemo da namirnicu sezone – bundevu, iskoristite na ovaj potpuno originalan način.
Riječ je njokima od bundeve koji su definitivno ukusna opcija za jesenski ručak, no čar je u tome da ih možete oblikovati poput malenih bundevica koje ćete servirati s finim umakom po izboru. Ovaj estetični obrok na svom Instagram profilu podijelila je kreatorica Hajar Larbah. Što se tiče same pripreme i sastojaka proces nije kompliciran, ali će vam trebati malo strpljena i volje da oblikujete svoje bundevice.
U suštini radi se o klasičnom receptu za njoke koji uključuje brašno, začine, jaje, samo što u ovom slučaju bundeva mijenja krumpir. Osim toga Hajar je dodala da pire od bundeve možete kupiti konzerviran, no još bolje je ako je sami ispečete i skašite. Za potpuni jesenski dojam bit će vam potrebni aromatični začini poput muškatnog oraščića.
Što se tiče pripreme sve sastojke pomiješajte dok ne dobijete kompaktno tijesto od kojeg trebate napraviti valjkaste trakice koje ćete podijeliti na jednake dijelove kako biste oblikovali njoke. Zatim dolazi zabavni dio u kojem kuglice od tijesta čačkalicom ili nožićem lagano zarežete sa svih stana kako biste dobili prepoznatljivi izgled bundeve. Bundevice skuhajte u kipućoj vodi i poslužite s omiljenim umakom, najpopularniji izbor je umak na bazi vrhnja i češnjaka.
Foto: Instagram