4 grada koja će vaša gastro osjetila dugo pamtiti

Putovanje može biti i uključivati sve, od odlaska na muzejske ture, penjanje na razne planinske vrhove kako bi se uhvatili najljepši izlasci sunca, opuštanje u luksuznim hotelima sunčajući se na toplom pijesku ili zabava do ranih jutarnjih sati u mega popularnim klubovima. 

Ipak, postoji jedna stvar koja povezuje sve vrste putnika, a to je potreba za hranom. Delicije koje sadrže egzotične i tradicionalne okuse postaju još mističnije i ukusnije kada se kombiniraju s odmorom vaših snova. Je li sladoled najukusniji u Italiji? Je li sushi najbolji u Japanu? Imaju li Englezi najbolji fish&chips? Kako biste saznali, zgrabite svoju putovnicu i rezervirajte svoj sljedeći izlet u kulinarske gradove čiji okuse i mirise će vaše nepce još dugo pamtiti.

Bangkok, Tajland

Nevjerojatna gastro scena ovog azijskog grada nije nikako tajna te njena popularnost svakako osigurava kulinarski užitak. U središtu grada nalaze se mnoge tržnice, gdje mirisi tisuće začina prožimaju zrak. Kineska četvrt savršen je uvod s grickalicama, rezancima i rižinim jelima uz curry umak. Dalje možete nastaviti na tržnicu Wang Lang koja pruža najbolji uvid u lokalnu kuhinju uz morske zalogaje. U Bangkoku postaji i nekoliko restorana s Michelinovim zvjezdicama gdje čak možete rezervirati i tečaj za kuhanje ili Bangkok Food Torus kako biste dobili informacije o povijesti i znanje koje stoji iza ove nevjerojatne kuhinje.

Buenos Aires, Argentina

Ne tako davno, obrok u Buenos Airesu bio je ograničen na meso, pizzu ili empanade. Srećom, to se promijenilo i danas je otvoreno mnoštvo kavana, restorana i vinskih barova koji služe nezaobilazne bife de chorizo (poznati argentinski steak) uz čašu Malbeca. Pridružite se gastro turi koja obilazi i mnoge azijsko-peruanske restorane, kuhinju Cajun, francuske bistroe i klasične argentinske restorane koje nude degustacijske menije od čak 12 sljedova!

San Sebastián, Španjolska

Dok se mase turista spuštaju u Barcelonu ili Madrid, putnici koji zaobilaze klasična turistička odredišta odlaze prema Baskiji i San Sebastianu. Uživajte u obilasku barova dok naručujete Gilde (kombinacija inćuna, masline i paprike) ili tortilje de bacalao (omlet sa šunkom) i ispijate svoje pivo. Posjet tržnici Mercado la Brexta je obvezan pošto tamo lokalni chefovi kupuju namirnice za svoje čarolije. Najbolje vrijeme za posjet je listopad koji se označava kao gastro mjesec zbog proslave dana baskijske kuhinje.

Teheran, Iran

Neustrašivi putnici će se radovati sceni hrane glavnog grada Irana kojeg najbolje prikazuje slika bliskoistočnog bazara Tajrish okupanog sjajnim bojama začina koji su nagomilani u piramidama, bačvama opterećenih suhim biljem, ribom i raznim ukusnim povrćem. Lokalni specijaliteti uključuju khoresht (iranski gulaš) i ash reshteh (juha od graha s rezancima), a gdje se nalaze najbolji štandovi i okusi bazara uputit će vas gastro turneja.

 

Objavu dijeli هيوا (@heevagroup)

Foto: Unsplash, Instagram

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE