‘Bomba’ doručak i za ona jutra kada nemate vremena

Sigurno ste mnogo puta čuli kako nutricionisti upozoravaju da je doručak najvažniji obrok u danu. I upravo je zbog toga važno da doručak bude prava energetska bomba koja će vam pomoći izdržati do sljedećeg obroka, ali i dati vam polet na početku radnog dana. 
 
Vrlo smo često, na početku dana, odmah po izlasku iz kreveta, u vremenskoj stisci i ni sami nemamo viziju što bismo trebali prvo napravili, jer je naša lijenost kulminirala u trenutku kada smo treći put stisnuli tipku snooze. Naravno da tada, u tom trenutku imamo vremena za sve drugo, osim za doručak. Kako bismo vam olakšali pripremanje, prema riječima mnogih nutricionista, najvažnijeg obroka u danu, ovoga je puta za vas koreograf i redatelj Igor Barberić u suradnji s brendom Somat, pripremio dva doručka, „lakši“ i „teži“, ovisi kako gledate na koji. Recepte za dva doručka koji će vam biti prava energetska „injekcija“, a najvažnije, neće vam oduzeti mnogo vremena kod pripremanja, pogledajte u novoj epizodi Easy Food na našem YouTube kanalu.   

Kremasti smoothie
(*1 šalica= 240ml)

 ½ šalice blitve
1 banana
1 jabuka
1 žličica kikiriki maslaca
1 ½ šalica bademovog mlijeka (ili sojinog)
1 žličica ječmene trave u prahu (opcionalno)

Priprema:  

Staviti sve sastojke u blender i pomiješati.


Francuski tost
(*1 šalica= 240ml)

Za tost:

½ šalice kokosovog mlijeka (dobro promiješati da se spoje mast i tekućina)
½ šalice bademovog mlijeka
¼ šalice brašna
4 žličice kukuruznog škroba
2 žličice sirupa od agave
1 žličica naribane korice naranče
1 žličica ekstrakta od vanilije 
1/2 žličice cimeta 
prstohvat soli
kriške starijeg kruha

Za kremu:

½ šalice indijskih oraščića
sok od jabuke
javorov sirup (ili sirup od agave)

Priprema: 

Pomiješati sve sastojke (osim kruha) i pustiti da odstoje desetak minuta. Zagrijati tavu, dodati kokosovo ulje pa dodati kriške kruha (prethodno umočene u smjesu) i pržiti na tavi oko dvije minute s obje strane. Indijskim oraščićima dodati malo soka od jabuke i usitniti štapnim mikserom (ili u blenderu). Dodati još soka ako treba. Smjesa bi trebala biti gušća. Dodati javorov sirup po želji. Francuski tost ukrasiti voćem (jagode, jabuke, kruške), dodati kremu od indijskih oraščića i preliti javorovim sirupom.

 

Foto: PR 

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE