Imamo genijalan recept za najfiniji Aperol Spritz cheesecake koji morate probati!

Nakon nekoliko ljetnih sezona u kojima je, barem kada govorimo o osvježavajućim pićima, glavnu ulogu ponosno nosio obožavani Gin, ovoga ljeta ta je čast pripala popularnom talijanskom piću koji je kao stvoren za vruće, ljetne dane! Riječ je, dakako, o Aperol Spritzu – narančastom napitku baziranom na ukusnom vinu koji će baš svaki trenutak pretvoriti u proslavu i koji će ove sezone zasigurno postati i vaš favorit! 
 
A kako bi vas ovaj genijalan okus ovoga ljeta pratio u svim prilikama, odlučili smo ga pretvoriti u osvježavajući desert koji će oduševiti baš sve, pa čak i one koji u potpunosti izbjegavaju okus vina koji dominira u ovom narančastom napitku. Tako je nastao genijalan recept za Aperol Spritz cheesecake kakav još niste probali, a koji će bez imalo sumnje oduševiti vaše okusne pupoljke. Iako je priprema ovog deserta nešto kompliciranija, budite sigurni kako ćete ga ove sezone napraviti još barem nekoliko puta! Svakako savjetujemo da ga poslužite uz čašicu Aperola ili pak ukusnog koktela s Aperolom koji će se savršeno sljubiti s ovim desertom za koji već sada znamo da će obilježiti ljeto 2022. godine! 

 

 
Sastojci:
 
150 g keksa s okusom čokolade
1 naranča (samo korica)
75 g maslaca, sobne temperature
750 g krem sira
150 ml kiselog vrhnja
225 g šećera
3 velika jaja
6 velikih žumanjaka
2 žlice soka od naranče
2 žlice limunovog soka
25 g želatine u prahu
300 ml prošeka
Aperol 150 ml
3 žlice šećera
 
Priprema:
 
Zagrijte pećnicu na 180 C i papirom za pečenje obložite dno kalupa promjera 20 cm. Kekse i koricu naranče miješajte u blenderu sve dok se keksići ne samelju, a zatim svemu dodajte otopljeni maslac. Ubacite mrvicu u pripremljeni kalup za torte i dobro pritisnite čašom ili žlicom sve dok smjesa ne postane bude glatka i zbijena. Kalup stavite u frižider dok pripremate fil.
 

 
Napravite nadjev tako da u velikoj posudi za miješanje električnom ručnom pjenjačom umutite krem sir, kiselo vrhnje i šećer. Dodajte jaja i žumanjke i miksajte dok smjesa ne postane glatka, a zatim svemu dodajte sok od naranče i limuna. Čvrsto omotajte dva sloja folije oko vanjske strane kalupa za torte – pokrivajući dno i gore stranice, kako bi spriječili prodiranje vode. Naime, kalup u koji ćete izliti nadjev za cheesecake postavite u duboku tavu ili lim u koji ćete uliti kipuću vodu i napraviti tzv. “vodenu kupelj”. Vode mora biti toliko da dođe do polovice cheesecake. Pecite cheesecake 1 sat 15 minuta, dok se smjesa ne stvrdne. Uz pomoć vodene kupelji, dobit ćete čvrst kolač koji će se i dalje “njihati” u sredini kada pomičete pladanj. Izvadite kalup za torte iz vodene kupelji, a cheesecake ostavite da se malo ohladi, u svom kalupu, dok radite glazuru.
 

 
Napravite glazuru tako da u maloj tavi zagrijte prošek i šećer. Pustite smjesu da prokuha pa skinite s vatre i ostavite da se ohladi 5 minuta. Pospite smjesu želatinom u prahu i miješajte dok se potpuno ne otopi. Potom umiješajte Aperol i stavite ga u plitku posudu te ga odložite u hladnjak na 15-ak minuta. Kada se počne zgušnjavati, brzo ga promiješajte vilicom i izlijte na cheesecake, a zatim stavite cheesecake u hladnjak na najmanje 4 sata ili preko noći. U slast!
 

Foto: Instagram

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE