Proljeće je stiglo, dani su sve dulji i topliji, a mirisni plodovi jagode na samom su početku sezone, što znači da samo jedno: Napokon smo dočekali vrijeme kada ćemo ih s veseljem ”sljubljivati” s najdražim nam kolačima, tortama i kremama kojima ova ukusna i prije svega zdrava voćka daje poseban, glamurozan izgled!
A što kažete na to da ove sezone u svoju meni uvrstite i jedan pomalo neobičan recept s jagodama koji zasigurno nikada niste probali, a koji vam na prvu može zvučati i pomalo čudno? Riječ je o slatkim tacosima koji su, osim što su nevjerojatno ukusni i zdravi, super jednostavni za pripremu! Ova neodoljiva, hrskava i lagano slatka taco ”ljuska” punjena svježe mariniranim jagodama i ukusnim šlagom s dodatkom kakaaa osvojit će vas na prvi ”griz”, a sasvim smo sigurni kako će oduševiti i sve vaše goste. Dodajte svemu malo otopljene čokolade ili pak omiljene Nutelle, i dobili ste pravu rapsodiju okusa kojoj ćete se zasigurno vraćati i narednih nekoliko sezona. Recept je osmislila mlada slastičarka iz Austrije, Julia, koja na svom blogu redovito objavljuje genijalne recepte koji će vas oduševiti, a recept za spomenute tacose pronaći ćete i u nastavku članka:
Sastojci:
4 Tortilje
2 žlice voćnog zaslađivača
1 žlica agavinog sirupa
Jagode, 500 grama
1 limenka vrhnja za šlag
1 žličica kakao praha
Malo ulja
Upute:
Za pripremu taco školjki zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i izrežite tortilje na ravnomjerne krugove željene veličine, no pripazite da ne budu premale. Stavite krugove tortilje na obložen lim za pečenje. Svaku s obje strane poprskajte uljem i pospite šećerom. Kako biste dobili oblik ”školjke”, iskoristite kalupe za muffine; Okrenite ih naopako i između dva kalupa savijte pripremljene krugove tortilje. Ponovite postupak sa svih 10 krugova.
Taco školjke pecite u pećnici oko 5 minuta, dok ne porumene i ne postanu hrskave. U međuvremenu, u zdjeli srednje veličine umutite vrhnje ručnim mikserom oko 4-5 minuta, dok se smjesa ne zgusne. Dodajte 1 žličicu kakao praha i miješajte dok se ne sjedini. Po želji dodajte i ekstrakt vanilije ili koji drugi okus koji volite kombinirati s jagodama.
Jagode potom operite i narežite na male komadiće i prebacite u zdjelu. Dodajte 1 žlicu agavinog sirupa i sve skupa dobro promiješajte. Taco školjke izvadite iz pećnice i pažljivo ih izvadite te ih ostavite sa strane da se ohlade. Na kraju, dodajte šlag u taco školjku, prelijte mariniranim jagodama i uživajte!
Foto: Instagram, Delight-fuel.com, food.flings