Imamo najbolji recept za božićni Nutella kuglof koji ovih blagdana morate probati!

Ako ste još uvijek u potrazi za idealnom slasticom koja će uljepšati vašu gastronomsku ponudu ovog Božića, ne tražite dalje, jer ovaj kuglof s okusom Nutelle nešto je što morate probati, a ujedno je i savršen dodatak blagdanskom jelovniku koji je, barem u našem slučaju, bez kuglofa jednostavno nezamisliv!
Kuglof je jedan od najjednostavnijih, ali i jedan od najsvečanijih kolača. Iako ovaj obožavani desert često krasi naše stolove tijekom cijele godine, moramo priznati kako ga posebno volimo pripremati upravo u ovo blagdansko vrijeme. A s obzirom na to da smo ove godine pronašli najfiniji recept u kojem glavnu ulogu igra obožavana Nutella, naš božićni kuglof ove je godine sve samo ne i tradicionalni desert, a sasvim smo sigurni kako će potpuno oduševiti baš sve vaše goste ovih blagdana, pa čak i one najmlađe! A kako jedan sasvim običan biskvit može postati najfiniji svečani, božićni “Nutella” kolač saznajte u nastavku članka:
 
Kuglof:
600 g višenamjenskog brašna
Prašak za pecivo
1 žličica soli
200 g šećera
Malo maslinovog ulja
150 ml običnog jogurta
100 g  Mascarpone sira
4 velika jaja
1 žlica ekstrakta vanilije
200 ml punomasnog mlijeka
1 žlica kakaa u prahu
150 g Nutelle
Preljev:
100 g šalica Nutelle
50 ml vrhnja za kuhanje
30 g maslaca
1 žličica soli
2 žlice meda ili sirupa (javorov, agavin…)
Upute: 
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a potom premažite kalup za kuglof maslacem ili sprejem za pečenje te lagano pospite kalup brašnom. U većoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, a u drugu zdjelu pomiješajte šećer, maslinovo ulje, jogurt i mascarpone sir. Sve sastojke iz druge zdjele izmiksajte ručnim mikserom i dodajte jedno po jedno jaje dok se smjesa potpuno ne sjedini, a na kraju dodajte vaniliju i mlijeko. 
 
Na maloj brzini dodajte zdjelu brašna u mokre sastojke i miješajte dok se ne sjedine. Izvadite otprilike 2 šalice tijesta u praznu zdjelu za brašno i u nju umiješajte kakao prah i Nutellu. Sve skupa miješajte dok se ne formira čokoladno tijesto. Ulijte vanilin tijesto u pripremljenu posudu i pomoću kutlače ili žlice za sladoled ubacite čokoladno tijesto na tijesto od vanilije. Koristeći nož ili ražanj, promiješajte tijesto, tek toliko da dobijete šare po sirovom tijestu, no nemojte previše miješati smjesu. 
 
Za to vrijeme sve sastojke za preljev dobro pomiješajte na laganoj vatri, a potom ostavite da se ohladi. Stavite kuglof peći na otprilike 50 minuta, odnosno sve dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe potpuno suha. Ostavite kuglof da se ohladi sat vremena prije nego što ga izvadite iz kalupa i uživajte u najukusnijem božićnom desertu koji će oduševiti vaše goste! U slast!

Foto: Instagram

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE