Imamo odličan recept za gingerbread čovječuljke koji uspije svaki put!

Osim što su neizmjerno zabavni za izradu i ukrašavanje, glavni sastojak gingerbread čovječuljaka je đumbir, pa tako najzabavnija slastica poprima i epitet najzdravije blagdane delicije. Isto tako, gingerbread keksi su jedna od omiljenih tradicija jer ih možete izrađivati s obitelji i uživati u veselom blagdanskom raspoloženju ili pak organizirati druženje s prijateljima i zabaviti se ukrašavajući najdraže keksiće.

Za koju god se varijantu odlučili, zabava je zagarantirana jer s ukrašavanjem gingerbread čovječuljaka možete dati mašti na volju i iskazati svoju kreativnost. Još jedna od prednosti ove slastice je i ta da je neizmjerno lagana za pripremu, a od posebnih dodataka sve što vam treba je kalup i šećerna smjesa te boje s kojima ćete dekorirati keksiće.

Osim za vlastito kušanje, gingerbread keksi originalan su poklončić dragoj osobi, a mogu poslužiti i kao dekoracija za bor. Njihova priprema je vrlo jednostavna, a mi vam u nastavku donosimo recept kojeg što prije isprobajte kako biste uživali u neodoljivim zalogajima!

Sastojci:

– 350 grama brašna
– 2 žličice praška za pecivo
– 1 žlica đumbira u prahu
– 1 žličica cimeta
– 6 žlica maslaca
– 200 grama smeđeg šećera
– 150 grama meda
– 1 jaje
– 2 žličice ekstrakta vanilije
– 1 žličica naribane limunove korice
– prstohvat klinčić ili više po želji

Priprema:

U jednoj posudi pomiješajte sljedeće sastojke; brašno, prašak za pecivo, prah đumbira, cimet, klinčić i sol. U drugoj posudi istucite maslac u koji postepeno dodajte šećer i jaje te potom sve skupa sjedinite u kompaktnu smjesu. U istu posudu dodajte limunovu koricu, med i vaniliju i miksajte dok se sve ne sjedini.

Na kraju ubacite sve suhe sastojke pa dobro promiješajte dok ne dobijete tijesto te kada ste zadovoljni sa smjesom, ostavite je bar dva sata da se diže na sobnoj temperaturi. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a tijesto razvaljajte na oko 1 – 1.5 cm debljine i pomoću kalupa napravite čovječuljke. Na kraju dobivene oblike stavite u pećnicu i pecite oko 10 minuta te na posljetku ukrasite po želji.

Dobar tek!

Foto: Instagram, Unsplash

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE