Imamo recept za novogodišnje keksiće sa šampanjcem koje ćete obožavati!

Božić je iza nas, a pripreme za proslavu Nove, 2022. godine sve su bliže. Bez obzira na to planirate li dočekati Novu godnu na gradskim trgovima ili u klubu, ili pak planirate miran doček u krugu najdražih, slatki zalogaji nezaobilazan su dodatak novogodišnjih druženja koji se moraju pronaći na vašem blagdanskom stolu!

A ako ste i vi jedni od onih čije su blagdanske delicije nestale u božićnim danima, ne brinite. Zahvaljujući bespućima Interneta, vrlo lako ćete pronaći i jednostavnije deserte koje ćete s lakoćom napraviti, a uz koje nećete morati provesti pola dana u kuhinji. Ovoga puta pronašli smo pravi novogodišnji recept u kojem je glavna zvijezda svih sastojaka nezaobilazno novogodišnje piće – Šampanjac! Ovaj jednostavni recept s lakoćom će napraviti i pravi amateri a sigurni smo kako će potpuno oduševiti sve vaše goste.

Kolačići:

1 šalica šampanjca (240 ml)
¼ šalice teške kreme (60 ml)
Čips od bijele čokolade (240 g)
1 ¼ šalice neslanog maslaca (280 g), omekšanog
4 žlice šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
2 šalice brašna za sve namjene (250 g)
1 žličica soli
2 šalice oraha (250 g), sitno mljevenih

Glazura:

1 žlica kreme za kolače
Komadići čokolade
¼ šalica jestive zlatne prašine (30 g) za prskanje

Priprema

U jednoj posudi umiješajte sastojke za kolačiće. U drugoj posudi zakuhajte šampanjac i tako kuhajte oko 5 minuta. U šalici za mjerenje ili zdjeli miksajte gustu kremu do vrenja. Vruću kremu i polovicu zagrijanog šampanjca prelijte preko čokoladnih komadića za kekse u zdjeli i pustite da se odmori 1 minutu. Umutiti dok ne postane glatko. Dodajte 4 žlice neslanog maslaca i umutite dok se ne otopi i dobro sjedini. Pokrijte i ohladite u hladnjaku 2 sata.

U velikoj zdjeli električnom ručnom miješalicom izmiksajte preostalu šalicu neslanog maslaca i šećer u prahu sve dok ne postane pahuljast. Dodajte vaniliju i istucite da se sjedini. Dodajte brašno, po 1 šalicu, i tucite dok se tek ne sjedini pa svemu onda dodajte sol. Dodajte i orahe te istucite da se sjedine. Rukama pritisnite tijesto zajedno u kuglu i zamotajte u plastičnu foliju. Tijesto stavite u hladnjak najmanje 30 minuta.


Zagrijte pećnicu na 190˚C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Koristite 2 žlice  kako biste na pripremljeni lim stavili kuglice tijesta za kekse. Potopite svaku kuglicu u disk na dlanu i napunite s 1 žličicom kreme od bijele čokolade. Preklopite rubove kako biste u potpunosti prekrili kremu i zarolajte natrag u kuglu. Nakon što se svi kolačići napune, stavite u hladnjak na 15 minuta. Kolačiće pecite 15 minuta, dok ne porumene. Ohladiti i poslužiti!

Kako biste napravili glazuru gustu kremu grijte u mikrovalnoj pećnici. Kremu i preostali reducirani šampanjac prelijte čokoladnim komadićima u vrućoj posudi i umutite dok ne postane glatko. Ohlađene kolačiće umočite u čokoladni ganache i pospite jestivom zlatnom prašinom.

Foto: Instagram

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE