Jednostavni i brzi čoko mousse u kojem ćete uživati bez grižnje savjesti

Što je to pahuljasto i meko, čokoladno i lagano, toliko dobro da bismo se najradije predbilježili na jednu konkretnu životnu zalihu? Govorimo, jasno, o mousseu, slastici koju malo tko ne voli, poznatu po svojoj prozračnoj teksturi.

Kremasti ili lagan kao perce, tradicionalni mousse se najčešće radi od bjelanjaka, pa i žutanjaka, u koje se dodaju slatke arome i sastojci. Kako pak izgleda veganski mousse, doznali smo zahvaljujući našem poznatom redatelju i koreografu Igoru Barberiću koji nam je u novom izdanju Easy Fooda objasnio kako napraviti zdraviju verziju ovog univerzalnog deserta. Nakon što je s nama podijelio svoj recept za aromatično varivo koje nam je olakšalo hladne mjesece, štrucu od leće u koju smo se zaljubili instantno, kao i za veganske muffine, Igor je u suradnji s brendom Somat izvadio još jednog aduta iz rukava, pokazavši kako nije teško hraniti se zdravije. Veganski mousse u ovom slučaju zahtijeva svega četiri sastojka, s time da su neki od njih proizvoljni. Što vam je sve potrebno kako biste napravili čokoladni mousse pogodan za vegane, doznajte u novom videu FHR TV-a.

mousse

Easy Food – Veganski čoko mousse

Sastojci:

aquafaba (tekućina iz jedne konzerve slanutka od 400g)
120 g tamne čokolade
1 žlica agave (nije neophodno, pogotovo ako je čokolada slađa)
1 žličica ekstrakta vanilije (proizvoljno)

mousse
Priprema:

1. Rastopiti čokoladu na pari. Dodati agavu i vaniliju.
2. Mikserom zamutiti aquafabu u šlag dok smjesa ne bude čvrsta (test: preokrenite posudu naopačke i ako smjesa ne pada van, to je to)
3. Umiješati šlag u čokoladu dio po dio, smjesu razdijeliti u posudice za posluživanje i ostaviti u frižideru preko noći.

Foto: PR

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE