Kazališna kavana Kavkaz ima novi meni

U Kavkaz se više ne ide samo po kavicu i dašak umjetničke atmosfere. Zaljubljenicima u povijest omiljene kavane danas je prezentirana ponuda maštovito osmišljenih jela pod vodstvom chefa Darka Vlašića. Uz vinski bar i razne postave izložbi vezanih uz povijest kazališta, gastro ponuda je jedan od novih sadržaja koji će zasigurno privući sve generacije.

‘Kao kavana, Kavkaz je oduvijek bio kultno mjesto okupljanja brojnih umjetnika, stoga smo željeli svojim gostima osigurati i ponudu različitih jela. U aktualnoj ponudi svatko može pronaći nešto za sebe, a jela se pripremaju od svježih namirnica po koje svakodnevno odlazimo na obližnji Dolac. Svaki početak je izazov, no mi se veselimo svakom novom danu i novom gostu’ – poručuje chef Darko Vlašić.

Ponuda je osmišljena kao ‘teatar okusa’ koji će naznačiti buduće gastronomske delicije u Kavkazu. A na današnjem jelovniku našle su se juha od dunje i kestena, ukrašena s crvenom paprikom i uljem peršina, dok blago pikantan prženi slanutak zamjenjuje suhe okruglice od kruha. Za glavno jelo odabran je kunić, koji se nakon višesatnog pečenja u temeljcu od korjenastog povrća kombinira s tjesteninom pappardelle, dok se domaća šalša dodaje pri samom kraju i daje specifičan okus ovome jelu.

Pikantnu notu dala je domaća slavonska kobasica, koja se prije dodavanja u jelo peče, a zatim mrvi u sitne komade. Za kraj je pripremljen file lososa, zamišljen kao francuska salata i pečeno meso u ribljoj varijanti. Uz pečeni losos, tu su kuhana cikla, kuhani krumpir, engleski celer, granny smith jabuke, krema od avokada, dehidrirana cikla i ulje od peršina.

Za desert je ponuđen kesten kolač koji se sastoji od brownie čokolade, podloge od najfinije čokolade, kreme od kestena i ruma, te moussekreme od mliječne čokolade i ručno rađenih pločica od belgijske mliječne čokolade.

Foto: PR

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE