Mini donuts: slastica idealna za zasladiti vikend pred nama!

Kada bi morali izdvojiti jednu slasticu koju apsolutno svi vole, onda bi to bile krafne, stoga ne iznenađuje da se danas može pronaći bezbroj njihovih varijanti, kao i načina pripreme. One koje su se pored sjajnog okusa nametnule i kao pravi eye candy definitivno su popularne američke mini donuts, a u nastavku potražite jednostavan recept kojeg će savladati i najveći amateri!

Veljača je osim kao mjesec u kojem slavimo ljubav prema dragim nam osobama, poznat i kao mjesec u kojem slavimo ljubav prema krafnama. Njihova priprema često je vezana i uz proslavu fašnika, no sjajan okus sasvim je dovoljan razlog da ih pripremamo bez obzira na prigodu. Iako se na prvi pogled čini kao da je u pitanju vrlo zahtijevan recept, njegova jednostavnost bi vas vrlo lako mogla iznenaditi!

Sastojci:

– 2 jaja
– 140 ml mlijeka
– 250 g glatkog brašna
– 100 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 prašak za pecivo
– prstohvat soli

Priprema:

Za početak zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a zatim pomiješajte sve suhe sastojke. U suhu smjesu dodajte jaja i polako ih miksajte uz postupno dodavanja mlijeka. Kada ste dobili kompaktnu smjesu, kalup za donutse (najbolji je onaj od silikona), napunite do pola. Možete koristiti i kalup za muffine, ali ih onda pecite nešto duže. Krafne pecite u pećnici 15-ak minuta na 200 stupanja te ih izvadite kada porumene. Nakon što se malo ohlade krenite s ukrašavanjem, a tu vam je zaista samo nebo granica. Tako možete staviti Nutellu, marmeladu, topljenu čokoladu ili neki drugi preljev te ih posipati s kokosom, lješnjacima ili nekim drugim dodacima, ovisno o ukusu!

Foto: Pexels

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE