Kada bi morali izdvojiti jednu slasticu koju apsolutno svi vole, onda bi to bile krafne, stoga ne iznenađuje da se danas može pronaći bezbroj njihovih varijanti, kao i načina pripreme. One koje su se pored sjajnog okusa nametnule i kao pravi eye candy definitivno su popularne američke mini donuts, a u nastavku potražite jednostavan recept kojeg će savladati i najveći amateri!
Veljača je osim kao mjesec u kojem slavimo ljubav prema dragim nam osobama, poznat i kao mjesec u kojem slavimo ljubav prema krafnama. Njihova priprema često je vezana i uz proslavu fašnika, no sjajan okus sasvim je dovoljan razlog da ih pripremamo bez obzira na prigodu. Iako se na prvi pogled čini kao da je u pitanju vrlo zahtijevan recept, njegova jednostavnost bi vas vrlo lako mogla iznenaditi!
Sastojci:
– 2 jaja
– 140 ml mlijeka
– 250 g glatkog brašna
– 100 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 prašak za pecivo
– prstohvat soli
Priprema:
Za početak zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a zatim pomiješajte sve suhe sastojke. U suhu smjesu dodajte jaja i polako ih miksajte uz postupno dodavanja mlijeka. Kada ste dobili kompaktnu smjesu, kalup za donutse (najbolji je onaj od silikona), napunite do pola. Možete koristiti i kalup za muffine, ali ih onda pecite nešto duže. Krafne pecite u pećnici 15-ak minuta na 200 stupanja te ih izvadite kada porumene. Nakon što se malo ohlade krenite s ukrašavanjem, a tu vam je zaista samo nebo granica. Tako možete staviti Nutellu, marmeladu, topljenu čokoladu ili neki drugi preljev te ih posipati s kokosom, lješnjacima ili nekim drugim dodacima, ovisno o ukusu!
Foto: Pexels