[the_ad_placement id="post-top"]
[the_ad_placement id="post-top-mobile"]

Najmekše krafne ove sezone peku se u ‘Airfryeru’, a mi imamo najbolji recept!

Sezona krafni uskoro je tu, a s njom i početak karnevalske euforije koja se već danima širi diljem Lijepe Naše. Karnevalske povorke, maskirani kostimi i veselje na svakom koraku već tradicionalno najavljuje sezonu krafni koje su nezaobilazna poslastica ove vesele sezone. Iako su izuzetno ukusne, svi smo svjesni da tradicionalne krafne nisu baš najzdraviji izbor – bogate su kalorijama i masnoćama jer se prže u velikoj količini ulja, pa svaka uživancija dolazi s malom dozom grižnje savjesti.

Srećom, dolaskom Airfryera, sve se promijenilo! Ovaj pametan uređaj postao je pravi must-have u kuhinjama diljem svijeta, jer omogućuje pripremu omiljenih jela (poput krafni), sa znatno manje ulja. Airfryer tako značajno smanjuje količinu masnoće, a ono najbolje jest da čini krafne još mekšima i sočnijima nego što je to slučaj s klasičnim recepturama. Naša verzija najmekših krafni iz Airfryera nije samo lakša i zdravija, već će vas oduševiti i okusom koji je doslovce bolji nego kod tradicionalno pripremljenih krafni! Recept donosimo u nastavku:

Sastojci:

500 g brašna (oštro)
1 vrećica suhog kvasca (7 g)
250 ml mlijeka (mlako)
50 g šećera
2 jaja
50 g maslaca (otopljenog)
1 žličica vanilin šećera
Prstohvat soli
1 žličica praška za pecivo (opcionalno, za još mekše krafne)
1 žličica limunove kore (opcionalno, za aromu)
Ulje za premazivanje Airfryera
Šećer u prahu za posipanje (po želji)

Priprema:

U mlakom mlijeku pomiješajte kvasac i šećer. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se ne zapjeni.

Za to vrijeme u velikoj posudi pomiješajte brašno, prstohvat soli, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte svemu zapjenjeni kvasac, jaja, otopljeni maslac i limunovu koru pa miješajte dok ne dobijete mekano, ali ne previše ljepljivo tijesto. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna.

Pokrijte posudu s tijestom čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu da se tijesto udvostruči, oko sat vremena.

Nakon što je tijesto naraslo, premjestite ga na blago pobrašnjenu površinu i lagano ga premijesite. Razvaljajte tijesto na debljinu od oko 1 cm i upotrijebite modlu ili čašu da izrežete krugove. U sredinu svakog kruga možete staviti manji krug za formiranje sredine krafne (ako želite klasičan oblik s rupom).

Premažite košaru Airfryera s malo ulja i stavite krafne. Obavezno ostavite malo prostora između krafni pa ih pokrijte s krpom i ostavite da odstoje još 10-15 minuta.

Zagrijte Airfryer na 160°C. Pecite krafne 6-8 minuta, ovisno o veličini krafni i modelu Airfryera. Krafne trebaju postati zlatno-smeđe, a unutrašnjost mora ostati mekana. Kada su krafne pečene, izvadite ih iz Airfryera i stavite na papirnate ubruse da upiju višak ulja. I na kraju, pospite krafne šećerom u prahu po želji ili ih napunite po želji! U slast!

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE