Budući da je vikend pred nama, nije naodmet imati pri ruci jednostavan, a brz recept s kojim ćemo zasladiti svoje jutro ili druženje nakon ručka. Da slatki deserti ne moraju nužno biti nezdravi, iz vikenda u vikend nam dokazuje i jedna od omiljenijih blogerica Foodoris, a koja je pripremila još jedan recept, o kojem više možete saznati u nastavku!
“Zaželjeli ste se waffla? Evo jednog super jednostavnog recepta za waffle pečene u pećnici. Naravno, možete ih peći i u pekaču za waffle ako nemate silikonski kalup. Izvana hrskavi unutra mekani, waffli su opaka konkurencija palačinkama.” – dodaje Foodoris! Waffle je najbolje servirati sa svježim voćem i preliti javorovim ili agavinim sirupom ili medom.
Sastojci: (1 šalica = 250 ml)
-1 šalica bijelog pirovog brašna
– 1 šalica sojinog napitka s vanilijom sobne temperature (može i neki drugi napitak ili mlijeko)
– 1 žlica agavinog sirupa
-1 žličica praška za pecivo
-2 žlice otopljenog kokosovog ulja
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva, a zatim silikonski kalup za waffle staviti na pleh za pečenje. Sve sastojke pomiješati u glatku smjesu bez grudica. Preliti u silikonski kalup za waffle ili ako nemate koristiti pekač za waffle. Peći u zagrijanoj pećnici 8 minuta zatim preokrenuti na pleh i izvaditi iz silikonskog kalupa te peći s druge strane još 3 minute (budite pažljivi da se ne opečete). Ako vam se teško odvajaju iz silikonskog kalupa, pustiti još da se kratko peku, trebali bi se lako vaditi van. Servirati tople s nadjevom po želji.
Foto: Foodoris