[the_ad_placement id="post-top"]
[the_ad_placement id="post-top-mobile"]

Ovog vikenda radimo browniese s ginom, ukusnu slasticu koja će oduševiti baš sve!

Pred nama je vikend, a to znači da je ujedno i idealan trenutak za odmor i opuštanje. Isto tako, vikend je i kao stvoren za uživanje u kulinarskim radostima, a ovog puta fokus je na slastici koja dolazi sa zanimljivim ‘začinom’. Riječ je o brownie kolačićima s ginom, odabirom koji je idealan za vikend druženje s društvom!

Možemo se složiti kako je gin jedno od omiljenih pića, a pridodamo li tome i preukusne čokoladne kolačiće, pogrješci nema mjesta. Naime, kao što smo spomenuli, recept koji smo ovog puta izdvojili uključuje brownie kolačiće i gin, a budući da je ovo varijanta koja uspijeva i najvećim početnicima, nema nikakvog razloga da već danas ne nabavite potrebne sastojke te iznenadite baš sve, a kako bi vam to pošlo za rukom, u nastavku donosimo praktičan recept!

Sastojci za otprilike 15 kolačića:

400 g čokolade za kuhanje
4 jaja
100 g margarina
150 g brašna
120 g šećera
150 g sjeckanih badema
5-7 žlica gina

Priprema:

Prvi korak je sjediniti jaja i šećer, postupno dodavati brašno i sve skupa dobro promiješati. Zatim na štednjaku otopite margarin i čokoladu te dodajte u prethodno dobivenu smjesu. Kada je smjesa kompaktna i bez grudica, dodajte gin i mljevene bademe pa sve skupa još dobro primiješajte i sjedinite. Oblikujte browniese, posložite na tavu za pečenje i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva prethodno zagrijane pećnice. Ovisno o pećnici, predlažemo da browniese provjerite i koju minutu prije kako se ne bi prepekli. Kada su gotovi, ostavite otprilike 45 minuta da se ohlade i uživajte u ovoj odličnoj slastici.

Foto: Unsplash

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE