Pizza s kiselim krastavcima postala je viralni hit na TikToku s više od 16,4 milijuna pregleda, a sve više pizzerija diljem svijeta dodaje je na svoje menije. I dok još vodimo rasprave oko ananasa na pizzi, ovaj novi sastojak sasvim očekivano izaziva jednako burne reakcije među ljubiteljima talijanskog specijaliteta.
Tradicionalna verzija ove neobične pizze sastoji se od podloge premazane češnjak umakom ili ranch dresingom, preko koje se posipa mozzarella sir i naravno – tanko narezani kiseli krastavci. Iako će nekima zvučati prilično nejestiva, ova kombinacija stvara iznenađujuće ukusan spoj kremastog sira, pikantnog umaka i kiselkastog okusa krastavaca koji biste svakako trebali probati.
Uostalom, pizza s kiselim krastavcima savršeno pogađa trenutni trend fuzijske kuhinje i eksperimentiranja s tradicionalnim receptima, a ova kombinacija hrskavog tijesta, kremastog sira i kiselkastog okusa krastavaca stvara zanimljiv kontrast tekstura i okusa koji privlači sve više obožavatelja. Recept donosimo u nastavku!
Sastojci:
- Pizza tijesto (kupovno ili domaće)
- Kiseli krastavci s koprom (dill pickles)
- Mozzarella sir
- Parmezan
- Češnjak umak ili ranch dressing
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220-250°C, razvaljajte tijesto i premažite ga češnjak umakom ili ranch dresingom. Krastavce osušite papirnatim ručnikom i narežite na tanke ploške. Na tijesto stavite prvi sloj sira pa rasporedite krastavce. Potom dodajte drugi sloj sira i sve skupa pecite 12-15 minuta, dok korica ne postane hrskava.
Varijacije:
- Dodajte slaninu ili pancetu
- Kombinirajte cheddar sir s mozzarellom