Preukusan cheesecake s jagodama i ginom kojeg ćete lako pripremiti!

Iako smo tek zakoračili u novi radni tjedan, zapravo nema baš nikakvog razloga zašto se ne bismo počastili ukusnim desertom koji je najčešći sinonim za vikend. Naime, riječ je o cheesecakeu s jagodama u čaši koji je nadopunjen ginom te kao takav idealan odabir za večernja druženja s dragim ljudima!

Kolači nadopunjeni ginom nisu nikakva novina, no ipak ovoj varijanti cheesecakea s jagodama se posebno veselimo, a tim više što je riječ o vrlo praktičnom i jednostavnom receptu. Ovaj desert iz čaše idealan je odabir kad svoje prijatelje poželite iznenaditi ukusnom slasticom o kojoj će se sigurno pričati, no pritom biti efikasni i brzi. Stoga, kako bi vam to pošlo za rukom, u nastavku potražite jednostavan recept koji uspije baš svaki put!

Sastojci:

125 g mascarpone sira
4 tvrda keksa
150-200 g jagoda
žlica šećera
2 žlice šećera u prahu
1 žlica maslaca
1 limun
gin

Priprema:

Prvi korak koji morate napraviti je zagrijati očišćene jagode, dodati šećer i limun te miješati dok se šećer ne otopi, a jagode omekšaju. Zatim dobro usitnite kekse i pomiješajte s otopljenim maslacem, a dobivenu smjesu utisnite u čaše za posluživanje te pokapajte s nekoliko žličica gina. Nakon toga pomiješajte mascarpone sir s limunom i šećerom u prahu. Preko keksiju koje ste utisnuli u čaše stavite kremu od sira, a potom i umak od jagode. Čaše s desertom stavite u hladnjak otprilike sat vremena, a nakon toga uživajte u preukusnom desertu!

Dobar tek!

Foto: Unsplash

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE