Iako je tek početak tjedna, inspiracije za kuhanjem nikada manje, stoga se sve češće nalazimo u potrazi za jelima koja će unijeti pravo osvježenje na naš stol. Kako nam je stiglo proljeće, popis namirnica koje možemo koristiti u svom kuhanju postaje nešto bogatiji, stoga smo u nastavku izdvojili recept koji baš nikoga neće ostaviti ravnodušnim!
Sigurni smo da ste do sada barem nekoliko puta kušali wok, a ako se isti još uvijek niste usudili pripremati unutar svoje kuhinje, onda je sada pravo vrijeme za to. Wok spada u skupinu jela koje ‘trpi’ kreativnost i eksperimentiranje, pa su tako brojni načini njihove pripreme, no mi nekako vjerujemo receptima sa Zara Home stranice, koja je postala dnevna doza inspiracije kada se zaželimo dobre kuhinje, stoga smo sigurni da pirjana svinjetina s ukiseljenom rotkvicom i jajem neće nikoga ostaviti ravnodušnim!
Sastojci (za 2 osobe)
– 300 g mljevene svinjetine ili piletine
– 1 nasjeckan češanj češnjaka
– 2 ljutike
– 4 grančice korijandera
– 1 nasjeckana čili papričica
– 10 rotkvica
– 2 jaja
– 1 žlica šećera
– 2 žlice umaka od kamenica
– 5 žlica maslinovog ili suncokretovog ulja
– 4 žlice sojinog umaka
– 3 žlice umaka nuoc cham (po želji)
– svježe mljeveni papar
– 1 posuda bijele riže
Priprema:
U vodi skuhajte bijelu rižu prema uputama na pakiranju, a zatim zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u woku te dodajte nasjeckanu ljutiku i češanj češnjaka. Prije nego što počne poprimati zlatnu boju, dodajte mljeveno meso i pirjajte oko 5 minuta. Dodajte umake, šećer i nasjeckanu čili papričicu te ostavite još nekoliko minuta na vatri uz neprestano miješanje, a prije završetka pripreme dodajte korijander i ugasite vatru. Nadalje, rotkvicu izrežite uzdužno, a ljutiku na velike komade te u loncu zakuhajte 8 žlica vode, 4 žlice octa i 2 žlice šećera. Dobivenu smjesu prelijte preko rotkvice i ljutike te pustite da se ohladi prije nego što je stavite u hladnjak. Mljeveno meso poslužite povrh riže, a u sredinu dodajte sirovi žumanjak te sve ukrasite mladicama i ukiseljenim rotkvicama.
Foto: Zara Home