Iako je proljetni period najčešće onaj tijekom kojeg se odlučujemo ‘skratiti’ prehranu, odnosno uvesti neke nove navike kako bismo poboljšali izgled, ali i zdravlje, nije naodmet s vremena na vrijeme počastiti se ukusnim keksima koje možete napraviti sami, a koji su toliko jednostavni da nema šanse da pogriješite.
Riječ je o praktičnom receptu za čokoladne kekse koji se ne peku, a uključuju svega nekoliko bazičnih sastojaka koje već sigurno imate u svojoj kuhinji. No, najveća posebnost ovih keksiju i ono što ih čini toliko ukusnima je maslac od kikirikija koji je u umjerenim količinama itekako zdrav i poželjan. Naravno, osim osnovnih sastojaka, u kekse možete dodati i neke svoje te na taj način kreirati savršene ukusne slatke zalogaje koju uspiju i najvećim amaterima.
Sastojci:
1/4 šalice nezaslađenog kakaa u prahu
pola šalice mlijeka
pola šalice margarina
pola šalice zrnastog maslaca od kikirikija
3 šalice kuhane zobi
jedna jušna žlica soli
vaniliji šećer
malo soli
Priprema:
Na srednje jakoj vatri u tavi sjedinite kakao, mlijeko, margarin i šećer te sve skupa miješajte. Zatim dobiveno pomiješajte s vaniliji šećerom, soli, zobi i maslacem od kikirikija. Kada ste dobili kompaktnu smjesu, ostavite je kratko da se ohladi, a zatim oblikujte kekse i posložite na tacnu. Kekse je potrebno ostaviti da se stvrdnu otprilike dva sata, a po želji ih možete dodatno namazati kikiriki maslacem.
Dobar tek!
Foto: Unsplash