Recept za ukusne čokoladne kekse bez pečenja koji uspiju svaki put!

Iako je proljetni period najčešće onaj tijekom kojeg se odlučujemo ‘skratiti’ prehranu, odnosno uvesti neke nove navike kako bismo poboljšali izgled, ali i zdravlje, nije naodmet s vremena na vrijeme počastiti se ukusnim keksima koje možete napraviti sami, a koji su toliko jednostavni da nema šanse da pogriješite.

Riječ je o praktičnom receptu za čokoladne kekse koji se ne peku, a uključuju svega nekoliko bazičnih sastojaka koje već sigurno imate u svojoj kuhinji. No, najveća posebnost ovih keksiju i ono što ih čini toliko ukusnima je maslac od kikirikija koji je u umjerenim količinama itekako zdrav i poželjan. Naravno, osim osnovnih sastojaka, u kekse možete dodati i neke svoje te na taj način kreirati savršene ukusne slatke zalogaje koju uspiju i najvećim amaterima.

Sastojci:

1/4 šalice nezaslađenog kakaa u prahu
pola šalice mlijeka
pola šalice margarina
pola šalice zrnastog maslaca od kikirikija
3 šalice kuhane zobi
jedna jušna žlica soli
vaniliji šećer
malo soli

Priprema:

Na srednje jakoj vatri u tavi sjedinite kakao, mlijeko, margarin i šećer te sve skupa miješajte. Zatim dobiveno pomiješajte s vaniliji šećerom, soli, zobi i maslacem od kikirikija. Kada ste dobili kompaktnu smjesu, ostavite je kratko da se ohladi, a zatim oblikujte kekse i posložite na tacnu. Kekse je potrebno ostaviti da se stvrdnu otprilike dva sata, a po želji ih možete dodatno namazati kikiriki maslacem.

Dobar tek!

Foto: Unsplash

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE