Sjajna mjesta u Zagrebu u kojima možete kupiti najukusniju pincu!

Živimo vrlo ubrzanim tempom pa nam se često čini kako smo iz božićnog razdoblja doslovno ‘uskočili’ u proljetno. A s proljećem, kao najljepšim godišnjim dobom, dolazi i blagdan Uskrsa. Kada govorimo o Uskrsu i asocijacijama na njega, možemo slobodno zaključiti kako je pinca zasigurno jedan od najvažnijih čimbenika blagdanskog stola. Obožavamo je jesti i već je godinama tradicionalna vrsta kolača koja je nezaobilazan detalj u našim domovima. Koliko je volimo, dokaz je i što su brojne pekare upravo za ovo razdoblje pripremile ukusne pince, a mi se ne možemo odlučiti koja verzija nam je bolja.

Pekarski proizvodi su već odavno izašli iz klasičnih okvira, a hrvatska gastro scena već ima par ‘craft bakery‘ vrhunskih objekata. Riječ je o konceptu u kojem se vodi briga o svakom sastojku peciva i slastica, a izrađuju se od divljeg uzgojenog kvasca, u pekarskoj terminologiji nazvanog ‘sourdough’. Riječ je o vrsti tijesta koje sadrži manje glutena od običnog, peciva od ovog tijesta su lakša, zdravija i bolja opcija u svakom smislu. Prepoznat ćete ga po brojnim rupicama koje se dobiju fermentacijom, hrskavoj korici i prozračnoj sredini. Pince, pripravljene na ovaj način su savršene, a u nastavku saznajte koja to mjesta u ponudi imaju najbolje pince.

Bread & Club

Riječ je o poznatoj zagrebačkoj pekari koja je prepoznatljiva po odličnim pecivima i vrhunskoj specialty kavi. Na ovom mjestu gotovo uvijek je gužva, što nije ni čudno s obzirom na kvalitetu namirnica. Sigurno imate omiljeno pecivo iz ove craft pekare, no ono kojem se jako veselimo je pinca. Bead&Club od danas u ponudi ima pince na prodaju do isteka zaliha. Pa ako ne namjeravate raditi svoju, preporuka je da je odete što prije uzeti.

NoelBread & Deli

Ovo mjesto je novootvoreno, a već se digao veliki hype, što nije ni čudno obzirom koja kulinarska imena stoje iza njega. Riječ je o gourmet pekarnici koja u ponudi ima razne slastice od kojih bi posebno izdvojili tartove, bapke i pince. Za ove delicije zaslužan je Noelov specijalist Nikša Mandić, a iako je riječ o novom mjestu, vjerujemo kako nas neće razočarati. U ponudi imaju poznati kiseli kruh kojeg jedva čekamo probati, a prodaju si i pince koje ne smijete propustiti.

 Kroštula Better Bread

 Riječ je o mjestu koje je poznato po pecivima i kruhu od divljeg kvasca i bez aditiva. Već je opće poznato kako je riječ o vrhunskim namirnicama koje nikad ne razočaraju. Iako je njihov pogon smješten u Pakoštanima, svoje pince će prodavati na prodajnim mjestima u Zagrebu (Fisherija, Špeceraj i Lokal market). Ove godinu rade pincu kao njihov poznati panettone, što znači da je isključivo od divljeg kvasca i bez aditiva. Riječ je o pinci koja će sigurno biti savršena, a mi je jedva čekamo probati.  

Foto: Instagram

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE