Ljetni dani poznati su po tome da su naši obroci nešto jednostavniji i laganiji kako bi što uspješnije podnijeli ovako visoke temperature, no to nas ne sprječava da zadovoljimo svoju potrebu za slatkim. Vikend je savršeno vrijeme za broje aktivnosti, za koje tijekom radnog tjedna baš i nemamo vremena, a u tu skupinu ubrajamo i pravljenje sočnih kolača zbog kojih će dan ipak biti mrvicu posebniji.
Imati jedan sjajan recept za kolač koji baš uvijek uspijeva pravo je blago, a upravo je takav i ovaj sočan recept za kolač s breskvama. Voćni kolači posebni su po tome što su nešto laganiji i osvježavajući od kremastih kolača, za njihovu pripremu možete biti apsolutni amater kada je pečenje kolača u pitanju te ćete potrošiti svo voće koje otužno stoji na kuhinjskom stolu!
Sastojci:
-125 g glatkog brašna
-20 g Gussnela
-1 prašak za pecivo
-1 vanilin šećer
-kapljica ruma
-100 g šećera
-4 jaja
-20 g maslaca
-200 ml mlijeka
-150 ml slatkog vrhnja
-350 grama breskva
Priprema:
U veću posudu stavite brašno, Gussnelu, prašak za pecivo, vanilin šećer, rum te pomiješani šećer i jaja. Sve zajedno dobro izmiješajte dok ne postignete gustu smjesu te dodajte rastopljeni maslac, mlijeko i slatko vrhnje te ponovno sve zajedno miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dobivenu smjesu izlijte u vatrostalnu posudu i dodajte joj tanko narezane breskve. Kolač pecite na 180 °C, oko 40 do 45 minuta. Kada je kolač gotov, pustite ga da odstoji te ga ukrasite šećerom u prahu!
Foto: Instagram