Shvaćate li svoje slobodne vikende vrlo ozbiljno i volite li tijekom istih uživati u dugim doručcima, tada vam pažnju moramo skrenuti na jedno jelo koje sve češće viđamo na raznim online izvorima koji se bave hranom.
Riječ je o pizzi za doručak, no pritom definitivno ne mislimo na onih par hladnih komada s jučerašnjeg tuluma. Pizza za doručak je hranjiv obrok koji nužno ne znači gomilu kalorija niti podrazumijeva osjećaj težine koji često ostaje nakon konzumiranja dobre stare verzije s četiri vrste sira. Ova je jutarnja lagana i za nju je potrebno samo nekoliko sastojaka, a dobra je stvar što postoji gomila recepata pa svatko može pronaći jedan sukladno preferencijama svojih okusnih pupoljaka. Mi predlažemo pizzu s mozzarellom, jajima i par komada slanine koja će dati dovoljno energije za dan, ali će i dom ispuniti mirisom Mediterana.
Sastojci:
tijesto za pizzu
maslinovo ulje
2 pakiranja mozzarelle
4 šnite tanko narezane slanine
¼ parmezana
2 jaja
mladi luk i vlasac za ukras
sol i papar
Priprema:
Pećnicu zagrijte na što veću temperaturu, po mogućnosti 250 stupnjeva. Pripremite tijesto za pizzu prema uputama na pakiranju, a nakon što se tijesto dignulo, podijelite ga na dva dijela. Rastegnite ga na ravnu površinu, posipajte s maslinovim uljem, na to dodajte mozzarellu koju ste narezali na ploškice, slaninu i parmezan. Stavite tijesto u pećnicu i pecite oko 13 minuta, a na šestoj minuti otvorite pećnicu i na pizzu čija bi kora sada trebala početi dobivati zlatnu boju, dodajte jaja. Nastavite peći pizzu sve dok se jaja ne stvrdnu, a kad sve bude gotovo, svoju „jutarnju“ pizzu posolite i popaprite te ukrasite vlascem i sitno narezanim mladim lukom.
M.M.
Foto: Unsplash