Na radost većine, proljeće je službeno stiglo. Osim što smo se riješili teških kaputa, i naši su tanjuri postali ispunjeni laganijom hranom. Špinat, šparoge, artičoke i rotkvice samo su neke od proljetnih namirnica koje su se našle u našim hladnjacima, ali i na menijima mnogih domaćih restorana. Dodatno, osim prirode koja se počela buditi, i restorani na obali lagano počinju otvarati svoja vrata, što je dodatan razlog našem proljetnom ushićenju.
S početkom travnja put nas je nanio na neke standardne i omiljene nam zagrebačke adrese, no zalutali smo i u one na Jadranu, jedva dočekavši vidjeti s kojim su specijalitetima restorani otvorili novu sezonu.
Poželite li kvalitetan doručak, ručak ili slasnu večeru popraćenu najfinijim desertom, ovo su mjesta na koja valja zaviriti.
Louie Cafe & Kitchen
Mjesto koje smo vam nedavno predstavili kao novitet na zagrebačkoj gastro sceni s prvim je danima rada pokupio dobre kritike nametnuvši se kao idealno mjesto za doručak, ručak, ali i večeru uz čašu vina ili vrhunski koktel. Poželite li u Zagrebu pojesti fini doručak, naš prijedlog je definitivno Louie Cafe & Kitchen na Novoj Vesi.
Mjesto koje smo vam nedavno predstavili kao novitet na zagrebačkoj gastro sceni s prvim je danima rada pokupio dobre kritike nametnuvši se kao idealno mjesto za doručak, ručak, ali i večeru uz čašu vina ili vrhunski koktel. Poželite li u Zagrebu pojesti fini doručak, naš prijedlog je definitivno Louie Cafe & Kitchen na Novoj Vesi.
Il Secondo
Proljeće će mnoge natjerati da tanjure ispune povrćem, stoga će salate biti najčešći izbor. Naš prijedlog je salata u zagrebačkom Il Secondu – divlja jadranska tuna, kuhani krumpir, mladi špinat, cherry rajčice i divlje dalmatinske šparoge.
Proljeće će mnoge natjerati da tanjure ispune povrćem, stoga će salate biti najčešći izbor. Naš prijedlog je salata u zagrebačkom Il Secondu – divlja jadranska tuna, kuhani krumpir, mladi špinat, cherry rajčice i divlje dalmatinske šparoge.
Brasserie on 7
Još jedna salata kao prijedlog, no ovoga puta na samoj splitskoj Rivi. Iz ljupkog Brasserie on 7 poručuju da se obavezno mora isprobati Nicoise salata od popečene tune, mišance lisnatih salata, maslina, kapara, poširanog jaja i limunskog vinaigrette.
Još jedna salata kao prijedlog, no ovoga puta na samoj splitskoj Rivi. Iz ljupkog Brasserie on 7 poručuju da se obavezno mora isprobati Nicoise salata od popečene tune, mišance lisnatih salata, maslina, kapara, poširanog jaja i limunskog vinaigrette.
Mazzgoon food
Travanj je i u popularni splitski Mazzgoon food donio laganiji menu, pa će ljubitelji zdrave hrane i ovdje doći na svoje. Na našim će se stolovima ovih dana u Mazzgoonu naći tuna salata s ukiseljenim koromačem, avokadom, grejpom i ninja dressingom.
Travanj je i u popularni splitski Mazzgoon food donio laganiji menu, pa će ljubitelji zdrave hrane i ovdje doći na svoje. Na našim će se stolovima ovih dana u Mazzgoonu naći tuna salata s ukiseljenim koromačem, avokadom, grejpom i ninja dressingom.
Rocket Burger
Jedna od omiljenih adresa svih ljubitelja burgera zasigurno je zagrebački Rocket Burger. Ono što će dodatno razveseliti strastvene mesoljupce jest novi Smokey & The Bandit Burger, novitet koji se svakako mora probati!
Jedna od omiljenih adresa svih ljubitelja burgera zasigurno je zagrebački Rocket Burger. Ono što će dodatno razveseliti strastvene mesoljupce jest novi Smokey & The Bandit Burger, novitet koji se svakako mora probati!
Bistrot
U nekadašnji kultni Hemingway lounge bar posljednjih se mjeseci svraća na fine zalogaje, a u travnju ćemo uživati u izvrsnom rižotu od šparoga!
U nekadašnji kultni Hemingway lounge bar posljednjih se mjeseci svraća na fine zalogaje, a u travnju ćemo uživati u izvrsnom rižotu od šparoga!
Maximilian Bavarski restoran
U slučaju da ste se pak poželjeli pravih ruskih specijaliteta, tu je Maximilian Bavarski restoran iz kojeg nam predlažu Stroganoff – rusko jelo koje se u originalu pravi s goveđim mesom, no u Maximilianu su ga odlučili prezentirati s s puretinom i tjesteninom.
U slučaju da ste se pak poželjeli pravih ruskih specijaliteta, tu je Maximilian Bavarski restoran iz kojeg nam predlažu Stroganoff – rusko jelo koje se u originalu pravi s goveđim mesom, no u Maximilianu su ga odlučili prezentirati s s puretinom i tjesteninom.
Mala Hiža
Nađete li se u Međimurju, restoran koji ćemo vam uvijek predložiti jest Mala Hiža. Šarmantno i autentično mjesto ne smije se zaobići u Mačkovcu, a dokaz da su proljetne namirnice sletjele i u kuhinju Male Hiže jest ždrebeći file sa šparogama.
Nađete li se u Međimurju, restoran koji ćemo vam uvijek predložiti jest Mala Hiža. Šarmantno i autentično mjesto ne smije se zaobići u Mačkovcu, a dokaz da su proljetne namirnice sletjele i u kuhinju Male Hiže jest ždrebeći file sa šparogama.
UJE oil bar
Nakon finog ručka, obavezan je desert, a onaj idealan pronašli smo u sjajnom splitskom UJE Oil Baru. Sladoled s maslinovim uljem i domaćom čokoladom fino će sjesti nakon laganih proljetnih salata!
Nakon finog ručka, obavezan je desert, a onaj idealan pronašli smo u sjajnom splitskom UJE Oil Baru. Sladoled s maslinovim uljem i domaćom čokoladom fino će sjesti nakon laganih proljetnih salata!
Mio Corazon
Najšarmantniji tapas bar u Zagrebu pobrinuo se da nam novih slasnih koktela ne nedostaje, stoga svoje proljetne večeri provodimo u Radićevoj uz nove Tropical Sangrije s bijelim vinom i ananasom.
Najšarmantniji tapas bar u Zagrebu pobrinuo se da nam novih slasnih koktela ne nedostaje, stoga svoje proljetne večeri provodimo u Radićevoj uz nove Tropical Sangrije s bijelim vinom i ananasom.
Trica Caffe Bar
Kultna osječka Trica prepoznatljiva je po svojoj originalnoj ponudi, a proljetna karta pića uključuje i jednu pravu poslasticu – plavu limunadu.
Kultna osječka Trica prepoznatljiva je po svojoj originalnoj ponudi, a proljetna karta pića uključuje i jednu pravu poslasticu – plavu limunadu.
M.M.
Foto: Facebook, Mazzgoon food/Maksim Bašić