[the_ad_placement id="post-top"]
[the_ad_placement id="post-top-mobile"]

Top jela koja morate isprobati u travnju

gastro kompas 
Na radost većine, proljeće je službeno stiglo. Osim što smo se riješili teških kaputa, i naši su tanjuri postali ispunjeni laganijom hranom. Špinat, šparoge, artičoke i rotkvice samo su neke od proljetnih namirnica koje su se našle u našim hladnjacima, ali i na menijima mnogih domaćih restorana. Dodatno, osim prirode koja se počela buditi, i restorani na obali lagano počinju otvarati svoja vrata, što je dodatan razlog našem proljetnom ushićenju.
S početkom travnja put nas je nanio na neke standardne i omiljene nam zagrebačke adrese, no zalutali smo i u one na Jadranu, jedva dočekavši vidjeti s kojim su specijalitetima restorani otvorili novu sezonu.

Poželite li kvalitetan doručak, ručak ili slasnu večeru popraćenu najfinijim desertom, ovo su mjesta na koja valja zaviriti.

 
louie cafe kitchen 
Louie Cafe & Kitchen
Mjesto koje smo vam nedavno predstavili kao novitet na zagrebačkoj gastro sceni s prvim je danima rada pokupio dobre kritike nametnuvši se kao idealno mjesto za doručak, ručak, ali i večeru uz čašu vina ili vrhunski koktel. Poželite li u Zagrebu pojesti fini doručak, naš prijedlog je definitivno Louie Cafe & Kitchen na Novoj Vesi.
 
il secondo 
Il Secondo
Proljeće će mnoge natjerati da tanjure ispune povrćem, stoga će salate biti najčešći izbor. Naš prijedlog je salata u zagrebačkom Il Secondu – divlja jadranska tuna, kuhani krumpir, mladi špinat, cherry rajčice i divlje dalmatinske šparoge.
 
brasserie 
Brasserie on 7
Još jedna salata kao prijedlog, no ovoga puta na samoj splitskoj Rivi. Iz ljupkog Brasserie on 7 poručuju da se obavezno mora isprobati Nicoise salata od popečene tune, mišance lisnatih salata, maslina, kapara, poširanog jaja i limunskog vinaigrette.
 
mazzgoon 
Mazzgoon food
Travanj je i u popularni splitski Mazzgoon food donio laganiji menu, pa će ljubitelji zdrave hrane i ovdje doći na svoje. Na našim će se stolovima ovih dana u Mazzgoonu naći tuna salata s ukiseljenim koromačem, avokadom, grejpom i ninja dressingom.
 
rocket burger 
Rocket Burger
Jedna od omiljenih adresa svih ljubitelja burgera zasigurno je zagrebački Rocket Burger. Ono što će dodatno razveseliti strastvene mesoljupce jest novi Smokey & The Bandit Burger, novitet koji se svakako mora probati!
 
bistrot 
Bistrot
U nekadašnji kultni Hemingway lounge bar posljednjih se mjeseci svraća na fine zalogaje, a u travnju ćemo uživati u izvrsnom rižotu od šparoga!
 
maximilian 
Maximilian Bavarski restoran
U slučaju da ste se pak poželjeli pravih ruskih specijaliteta, tu je Maximilian Bavarski restoran iz kojeg nam predlažu Stroganoff – rusko jelo koje se u originalu pravi s goveđim mesom, no u Maximilianu su ga odlučili prezentirati s s puretinom i tjesteninom.
 
mala hiža 
Mala Hiža
Nađete li se u Međimurju, restoran koji ćemo vam uvijek predložiti jest Mala Hiža. Šarmantno i autentično mjesto ne smije se zaobići u Mačkovcu, a dokaz da su proljetne namirnice sletjele i u kuhinju Male Hiže jest ždrebeći file sa šparogama.
 
uje oil bar 
UJE oil bar
Nakon finog ručka, obavezan je desert, a onaj idealan pronašli smo u sjajnom splitskom UJE Oil Baru. Sladoled s maslinovim uljem i domaćom čokoladom fino će sjesti nakon laganih proljetnih salata!
 
mio corazon 
Mio Corazon 
Najšarmantniji tapas bar u Zagrebu pobrinuo se da nam novih slasnih koktela ne nedostaje, stoga svoje proljetne večeri provodimo u Radićevoj uz nove Tropical Sangrije s bijelim vinom i ananasom.
 
trica 
Trica Caffe Bar
Kultna osječka Trica prepoznatljiva je po svojoj originalnoj ponudi, a proljetna karta pića uključuje i jednu pravu poslasticu – plavu limunadu.
 
 
M.M.
Foto: Facebook, Mazzgoon food/Maksim Bašić

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE