U Hrvatskoj će gostovati kuhar iz jednog od najboljih restorana svijeta

Za svoju petu obljetnicu popularni vinski festival organizira Gala večeru u dubrovačkom hotelu Excelsior uz chefa s iskustvom rada u najpoznatijem danskom restoranu „Noma“.

Vrhunska hrana i birana vina oduvijek su činili odličnu kombinaciju, a Dubrovnik FestiWine odlučio je ovo iskustvo prenijeti na novu razinu. U ovo će se imati priliku uvjeriti svi koji će se 19. travnja naći u hotelu Excelsior na spektakularnoj gala večeri na kojoj će svoje kulinarsko iskustvo i vještine predstaviti mladi slovenski chef Igor Jagodic, poznat po svome iskustvu iz restorana “Noma”. U suradnji s renomiranim domaćim chefom Petrom Obadom, odgovorit će na izazov FestiWinea i kreirat će jedinstven meni na bazi pobjedničkih vina prošlogodišnjeg festivala. Sedam vina dobit će sedam gurmanskih kreacija.


Igor Jagodic

„Svojom filozofijom pripreme vrhunske hrane od namirnica uzgojenih na tradicionalan način „Noma“ danskog chefa Renéa Redzepija nekoliko je puta proglašena najboljim restoranom svijeta, a u ovo će se imati priliku uvjeriti i odabrani gosti za koje smo 19. travnja pripremili uistinu spektakularno događanje – Gala večeru na kojoj će imati priliku okusiti zalogaje iz ruku dvojice mladih, ali već dokazanih chefova. Ovo je fantastična prilika ne samo za naš festival, nego i za popularizaciju gastro scene u Hrvatskoj“, poručio je osnivač vinskog festivala Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanski.

Chefovima će se pridružiti prošlogodišnji stipendisti, pobjednici natjecanja Dubrovnik FestiWine Challenge 2017, mlada chefica Kristina Curić i konobar Ivo Kmetović. Prihod i ovogodišnje Dubrovnik Festiwine gala večere namijenjen je stipendiranju mladih dubrovačkih talenata (kuhara, sommeliera i konobara), a dvoje pobjednika objavljenog natječaja osvojit će prestižnu stipendiju i provesti mjesec dana na edukaciji u restoranu Strelec u Ljubljani pod mentorstvom gostujućeg chefa Jagodica. Za vinski festival koji ove godine slavi petu obljetnicu ovo je izvrsna prilika za promociju daljnjeg razvoja vinogradarstva i vinarstva Dubrovačko-neretvanske županije, ali i otvaranje vrata nekim novim trendovima. Festival će se održavati od 16. do 22. travnja. Ulaznice za gourmet spektakl dostupne su putem agencije Dubrovnik PartneR

Foto: PR

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE