Spadate li u red istinskih gurmana, gotovo smo sigurni da vam za vrijeme Adventa u Zagrebu nisu promaknule fritule koje je pripremao restoran Time, odnosno Robert Hromalić. Apple pie fritule bile su pravi hit u božićnom Zagrebu, a sjajna je vijest što u njima možemo uživati i dalje.
A ako ste pak sanjali o tome da i u Zagrebu možete kušati japanski ramen, kao što ste to mogli činiti u drugim europskim metropolama, dodatno ćete se razveseliti. Naime, kako piše Kult Plave Kamenice, novi je menu 50 Burger & Champagne Bara u Vlaškoj ponovno otvorio svoja vrata i pritom predstavio zanimljiv menu nastao u suradnji sa spomenutim Timeom. Uz popularne hamburgere sada tako u centar grada možemo svratiti na ramen i fritule, što je zanimljiv street food miks koji bi mogao zadovoljiti razne ukuse. Inače, ramen je vrsta popularne japanske juhe koja se sastoji od pšeničnih rezanaca te dodataka poput piletine, algi, soja sosa, jaja i inog. Fritule, vjerujemo, ne trebamo pojašnjavati baš kao ni dobro poznate burgere 50 Burger & Champagne Bara, stoga jedva čekamo ljepše vrijeme kada ćemo ponovno druženja prebaciti na ugodnu terasu popularnog hvarskog bara.
Foto: Facebook, Unsplash