Dolaskom jesenskih dana, polako dolazi i vrijeme kestena, kao i svih varijanti slastica s ovim sastojkom. Tako se možemo složiti da je kesten pire jedna od omiljenih, a činjenica da ovu deliciju s lakoćom možemo napraviti i sami, dodatno nas potiče da već danas nabavimo sve potrebne sastojke i krenemo s pripremom!
Kesten pire jedan je od omiljenih jesenskih deserta, stoga nema baš nikakvog razloga da ga, kao što smo spomenuli, već danas ne probate napraviti sami. Sastojci su krajnje jednostavni, kao i sama priprema, stoga nema straha da recept kojeg smo pronašli neće uspjeti i najvećim amaterima u kuhinji. Stoga, kako bismo vam olakšali cijeli proces, u nastavku smo izdvojili sve potrebne detalje za sočan i kremast kesten pire u kojem će uživati baš svi!
Sastojci:
1 kg kestena
500 ml masnijeg mlijeka
15 g bijelog šećera
2 vanilin šećera
25 ml ruma
tučeno slatko vrhnje
Priprema:
Za početak je potrebno skuhati kestene i kada su kuhani, temeljito ih oguliti te ostaviti poklopljene u loncu da što duže zadrže toplinu. Zatim je oguljene kestene potrebno zgnječiti u pire te dodati mlijeko, šećer i rum. Sve skupa dobro promiješati dok se smjesa u potpunosti ne sjedini. Dobiveno servirajte u adekvatne posudice ili pak utisnite u mašinu za pire, a po želji ukrasite slatkim tučenim vrhnjem i sličnim dodatcima!
Dobar tek!
Foto: Unsplash, Instagram