Zagrebački Franko’s je na popisu najboljih u Europi: ‘Želimo vidjeti još Hrvata na listi!’

Talijani su itekako dobro poznati po svom srčanom očuvanju svoje kulinarske tradicije, a posebice kada je riječ o svjetski rasprostranjenoj deliciji kao što je pizza. Gotovo da i nema tradicionalnog talijanskog pizzaiola koji pizzu s ananasom neće ni nazivati pizzom, baš kao ni sve brojnije slatke varijacije koje su za Talijane sve samo ne – pizza.

Ipak, čini se kako su neki Talijani s vremenom postali svjesni činjenice da i druge zemlje mogu napraviti sjajnu talijansku pizzu, a zbog čeka je 2017. godine nastao međunarodni vodič ‘Top 50 Pizza’ koji svake godine provodi istraživanje kako bi pronašli uvjerljivo najbolje pizze koje možete pojesti u Europi. Europska lista za 2024. godinu upravo je objavljena, a na njoj smo pronašli jedno poznato ime koje se danas može pohvaliti titulom jedne od najboljih pizzeria na čitavom kontinentu. No, bitno je naglasiti kako su iz istraživanja izuzete sve talijanske pizzerije koje bi zasigurno dominirale ovom top ljestvicom i samim time, učinile ju znatno manje atraktivnijom.

U konkurenciji najboljih europskih pizzerija izvan Italije ove se godine u društvu vrhunskih pizzerija iz Kopenhagena, Londona, Belgije, Portugala i mnogih drugih, pronašla i zagrebačka pizzeria Franko’s Pizza & Bar. Tako je ovo dobro poznato zagrebačko mjesto postalo jedini domaći lokal koji je završio na ovom prestižnom popisu, a ovoga puta zaslužio je visoko 14. mjesto!

Velika je čast i priznanje biti u Top 50 vodiču, jer je to u našoj industriji najveći i najrelevantniji vodič na svijetu. Ove godine smo 4. put izabrani i 4. put u nizu napredujemo na listi što je zaista veliko priznanje za cijeli team“, kazala je ekipa iz Franko’s Pizza & Bara.

No, ono što ovu godinu čini posebnom jest ogroman skok zbog kojeg su dobili posebnu nagradu “Best performance 2024” i pozivnicu za Top 100 svjetski vodič koji će se održati 10. rujna u Napulju: “Ponosni smo što smo Zagreb i Hrvatsku stavili na gastronomsku kartu svijeta i nadamo se da ćemo u idućim godinama vidjeti i druge kolege iz Hrvatske na listi.”

Tajne nema, svi koji su u našoj industriji to znaju, tajna je u ljudima i predanom radu, trudit ćemo se i ove godine probijati nove granice i nastaviti raditi na kvaliteti tijesta, kvaliteti usluge i na novim proizvodima,” rekli su nam odmaha nakon što su saznali za priznanje iz Franko’s Pizza & Bara.

Pa, ako još uvijek niste kušali pizze iz Franko’s Pizza & Bara, sada je pravo vrijeme da kušate jednu od najboljih pizza u Zagrebu, ali i u čitavoj Europi! Potpuni popis liste najboljih pizzerija u Europi potražite ovdje.

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE