Garantiramo, s ovim ručkom nećete pogriješiti! Isprobali smo ukusne popečke od tikvica

Tikvice su povrće koje nam je dostupno većinu godine i odlične su u raznim kombinacijama. Jelo koje rado jedu i djeca i odrasli, a možete ga vrlo jednostavno pripremiti su popečci od tikvica. Ovo jelo, osim što je ukusno, vrlo je i praktično, pogotovo za ljubitelje izleta u prirodu. Umjesto da se mučite sa sendvičima, u svoj ruksak možete staviti puno zdraviji obrok – popečke od tikvica.

Sastojci za ove popečke, koje smo i mi isprobali, lako su dostupni i uopće nisu skupi, a možete ih ispeći u tavi ili, ako se želite sačuvati od masnoća, na papiru za pečenje u pećnici.

Sastojci

 1 tikvica srednje veličine
1, 5 šalica zobenih pahuljica (mjera je šalica 2,5 dcl)
1 jaje
500 g svježeg kravljeg sira
2 žlice sezamovih sjemenki
krušne mrvice
sol
češnjak u granulama
vlasac
biber

Priprema

U zdjeli pomiješajte sir, jaje i naribanu tikvicu i dodajte sol, vlasac, biber i češnjak u prahu. Ubacite zobene pahuljice i sve izmiješajte. Pustite smjesu da odstoji kako bi zobene pahuljice “pokupile” vlažnost. Smjesa bi trebala biti dovoljno gusta da je možete formirati u kuglice. Formirajte smjesu u kuglice pa kuglice “spljoštite” u oblik popečaka i uvaljajte svaki u kombinaciju krušnih mrvica i sezamovih sjemenki. Formirane popečke možete ispeći na tavi u masnoći koja vam najbolje odgovara ili na papiru za pečenje u pećnici, 35 -40 minuta, na temperaturi od 180 stupnjeva. Popečke možete poslužiti kao glavno jelo uz prilog po želji, a kada se ohlade, možete ih koristiti i umjesto kruha. Uživajte!

Foto: Unsplash

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE