10 trešanja
100 g čokolade
50 g maslaca
120 g šećera
2 jaja
30 g brašna
40 g Dolcela kakao u prahu
Krema:
300 g krem sira
200 ml Dolcela Šlag5+
šećer u prahu po želji
Nasjeckati desetak trešanja na sitne komadiće. Narezati čokoladu i rastopiti na pari.
Šećer i maslac miksati dok ne omekša i dodati dva jaja. Miksati dok se ne povežu.
Dodati rastopljenu čokoladu te promiješati.
Izvagati suhe sastojke i prosijati u mješavinu, dodati nasjeckane trešnje te špatulom promiješati da se sve poveže. Četvrtasti pleh veličine 25×25 ili okrugli promjera 26 cm obložiti papirom za pečenje te poravnati smjesu.
Peći na 180 stupnjeva oko 10-14 minuta, provjeriti čačkalicom da li je gotovo. Pustiti da se ohladi te narezati na kocke. Za kremu miksati krem sir s Dolcela Šlag5+ dok ne postane čvrsto. U kremu prije miksanja dodati šećer u prahu po želji (najbolje oko 20 g).
