Veljača je pred vratima, a to znači samo jedno – sezona krafni je službeno počela! Ne znamo za vas, ali ovaj tradicionalni desert povezan s pokladama u ovo doba zauzima središnje mjesto na našim stolovima, a iako mnogi vole isprobati vlastite recepte kod kuće, zagrebačke slastičarnice i pekarnice svake godine iznenade sjajnom ponudom ovog slasnog zalogaja.
Pa, ako ste već započeli potragu za krafnama koje nadilaze klasične okuse poput pekmeza i čokolade, Zagreb nudi pregršt mjesta gdje ih možete kušati već danas. Od inovativnih punjenja poput pistacije i maline do modernih interpretacija tradicionalnih recepata, donosimo vam popis lokacija koje ne smijete propustiti!
Mangia Paninoteka
Mangia Paninoteka, smještena u Medulićevoj ulici 14, ove godine ponovno nudi svoje popularne talijanske bombolone. Prošlogodišnji hit bile su krafne punjene Nutellom, kremom od pistacija, marmeladom i slastičarskom kremom, a sasvim smo sigurni kako će i ove godine ponuda biti jednako atraktivna. A čak i da ponuda okusa ostane identična, ove krafne ponajviše volimo zbog njihove lagane i prozračne teksture. Dostupne su za kupovinu od ponedjeljka do petka od 8 do 20 te subotom od 8 do 15.
N’oublie Pâtisserie
U Ulici Brune Bušića 16 nalazi se slastičarnica N’oublie Pâtisserie koja i ove godine predstavlja pravo bogatstvo novih okusa krafni. Među zanimljivim kombinacijama ističe se klasični pekmez od šipka s kojim je nemoguće pogriješiti, a tu su i cimet i jabuka, čokolada s narančom te Bueno i amber s kikirikijem i karamelom koji planiramo probati već danas! Radno vrijeme je svaki dan od 08 do 21.
Magnolia Slastice
Magnolia Slastice na tri lokacije – Radnička cesta 49, Nova Ves 11 i Trakošćanska ulica 17A – nude krafne koje spajaju klasične i inovativne okuse. Uz tradicionalni pekmez, ovdje možete uživati u okusima poput pistacije i malina, bogate čokolade, vanilije, jabuke i cimeta, a s obzirom na to da nas njihovi deserti baš nikada nisu razočarali, Magnolia Slastice i ove su sezone visoko na popisu zagrebačkih mjesta s krafnama koje moramo obići. Radno vrijeme ovisi o lokaciji.
SOL tapas na hrvatski
Na Trgu bana Josipa Jelačića 9 smjestila se kavana SOL tapas na hrvatski, gdje slastičarka Petra Jelenić svakodnevno, osim ponedjeljkom i nedjeljom, nudi limitiranu količinu ručno rađenih krafni. Dosadašnja ponuda uključivala je jabuku s Mousseline kremom od vanilije i čokoladu s crnim ribizom, a ako već niste, ove delikatese jednostavno morate probati! Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 09:30 do ponoći, a subotom od 08:00 do ponoći.
Bread Club i druge zanatske pekarnice
I poznata slastičarnica u Vlaškoj ulici (Meet Mia) najavila je povratak svojih krafni od 1. veljače! Prošle godine oduševili su okusima poput apple pie krafne s jabukama, krafni s kremom od vanilije i crumbleom te krafni s malinama i Marshmallowom! Još nije poznato hoće li biti novih iznenađenja, ali sasvim je jasno da su očekivanja gostiju itekako porasla.
A s nestrpljenjem čekamo povratak ovosezonskih krafni i iz Proof 33 (Neka jedu Kolače), Bread Cluba, Noel Bread & Delija i slastičarnice Orijent, a valja podsjetiti na to kako su prošle godine izazvali pravu senzaciju. Redovi ispred Bread Cluba i inovativni okusi svih navedenih lokala dokazali su da su krafne ovih pekarnica jedne od najtraženijih u Zagrebu, a jedva čekamo otkriti što su nam pripremili za ovu sezonu!