H&M Home ima odličan model lanenih zavjesa koji dolazi u 8 prekrasnih boja

Ako imate osjećaj da vašem dnevnom boravku ili spavaćoj sobi nešto nedostaje dobar način da pokušate osvježiti te prostorije su nove zavjese. U ljetnim mjesecima prozračnost i lagane teksture su poželjan faktor, a to nas dovodi do lanenih zavjesa koje u ovoj situaciji mogu biti odličan odabir. Slično kao i s odjećom od lana, ovaj materijal ostavlja dojam neopterećene elegancije, a na prvi pogled bazičan izgled dopušta njegovoj prirodnoj teksturi da dođe do izražaja.

Općenito, zavjese su idealan način da se u prostor unesu teksture, boje i uzorci. Kao element dizajna ponekad omogućuju manipuliranje proporcijama prostora i uvijek sa sobom donose efekt udobnosti. Svestran su detalj s kojim se možete poigrati na mnogo načina u skladu s uzorkom, ”težinom” materijala i bojom. Dodatna dimenzija i slojevitost koju zavjese unose u prostor čini razliku u prvom dojmu cijelog prostora.

Lanene zavjese mogu biti dobar odabir za spavaću sobu jer nešto gušći materijal daje dovoljnu dozu privatnosti dok propušta dovoljno prirodne svjetlosti. Nešto prozračnije varijacije lijepo će se uklopiti u dnevni prostor. Lan dopušta nesavršenost iz koje proizlazi elegantna ležernost, stoga se ne morate brinuti ako su vaše zavjese blago izgužvane jer baš taj efekt čini da izgledaju stylish.

U novoj H&M Home kolekciji trenutačno se može pronaći set od dvije zavjese dimenzija 120 x 250 centimetara, što će odgovarati standardnim dimenzijama prozor i visini stropa. Iako nisu napravljene od stopostotnog lana, ove zavjese imaju prepoznatljivu prirodnu teksturu tog materijala. Osim osam različitih boja u kojima ovaj model dolazi prednost je i mogućnost vješanja na različite načine: na šipku za zavjese, s kukicama za zavjese, s kukicama s četiri kandže te kukicama za valovito vješanje.

Foto: Instagram, H&M Home

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE