Imamo najbolji recept za tiramisu od pistacija koji morate probati!

Tiramisu, omiljeni klasik među slasticama, svojom kremastom teksturom i bogatim ukusom oduševljava sladokusce širom svijeta. Ova tradicionalna talijanska poslastica pravi je hit na svim okupljanjima, od obiteljskih ručkova do svečanih večera. No, iako klasični tiramisu nikada ne izlazi iz mode, povremeno je uzbudljivo dodati ovoj hit slastici novi zaokret i istražiti neke nove varijante. Upravo tako je nastala ideja za pistacio tiramisu, savršen spoj poznatog deserta i popularnog orašastog ploda.

Pistacio tiramisu brzo je postao viralni hit, posebno zahvaljujući društvenim mrežama kao što je TikTok, na kojemu je većina ljubitelji slastica i otkrila ovaj recept. Kombinacija delikatne pistacio kreme s bogatim mascarponeom i piškotama pruža neodoljivu harmoniju ukusa koja osvaja na prvi zalogaj. Stoga, ako volite pistacije i tražite nešto novo i uzbudljivo za svoj sljedeći desert, ova varijanta tiramisua savršen je izbor.

Sastojci:
Za pistacio kremu:

250 g mascarpone sira
150 g pistacio paste
100 g šećera u prahu
300 ml slatkog vrhnja

Za piškote:

200 g piškota
200 ml mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije

Za posipanje:

50 g mljevenih pistacija
Kakao prah (po želji)

Upute:

U velikoj posudi, umutite mascarpone sir s pistacio pastom dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte šećer u prahu i nastavite miksati dok se sve lijepo ne sjedini. U drugoj posudi, umutite slatko vrhnje dok ne dobijete čvrst šlag. Pažljivo sjedinite umućeno vrhnje sa smjesom od mascarpone sira i pistacio paste koristeći špatulu, kako bi krema ostala prozračna.

U plitkoj posudi, pomiješajte mlijeko i ekstrakt vanilije. Brzo umočite piškote u mlijeko s obje strane, pazeći da se ne natapaju predugo kako se ne bi raspale.

U posudu za posluživanje (može biti stakleni pravokutni ili kvadratni kalup), složite sloj natopljenih piškota. Preko piškota nanesite polovinu pistacio kreme i ravnomjerno je rasporedite. Ponavljajte slojeve dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa slojem pistacio kreme. Pospite mljevenim pistacijama po vrhu. Ako želite, možete dodati i malo kakao praha za dodatni okus.

Pokrijte tiramisu folijom ili poklopcem i ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. Prije posluživanja, po želji dodatno pospite pistacijama ili kakao prahom. U slast!

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE