[the_ad_placement id="post-top"]
[the_ad_placement id="post-top-mobile"]

Imamo recept za najfiniju pitu od jagoda koju morate probati!

Sezona jagoda je na samom kraju, što znači da je krajnje vrijeme za eksperimentiranje s novim receptima, i za stvaranje ukusnih jela od svježih, zrelih jagoda. Osim klasičnih kolača s biskvitom i šlagom, raznih smoothieja, sladoleda, pa i džemova koje smo radili proteklih godina, ove sezone smo odlučili isprobati najklasičniju varijantu deserta od jagode koji nas je potpuno oduševio, a koji je tako lako napraviti…

Riječ je o ukusnoj, tradicionalnoj piti od jagoda koja je vrlo popularan desert u cijelom svijetu, a posebice u ljetnim mjesecima kada je sezona svježih jagoda u jeku. Omiljene zbog svog slatkog punjenja i hrskave korice, pite od jagoda mogu se poslužiti potpuno same, u kombinaciji s malo tučenog vrhnja ili pak s kuglicom sladoleda od vanilije. Ovaj jednostavan kolač odlična je opcija i za piknike te druga obiteljska okupljanja jer su izrazito hranjive, a tako ih je lako napraviti! Naš omiljeni recept za pitu od jagoda koju ćemo ove sezone napraviti barem nekoliko puta pronađite u nastavku članka:

Sastojci:

1 paket smrznutog lisnatog tijesta 

450 g svježih jagoda

3 žlice šećera

2 žlice kukuruznog škroba

1 žlica limunovog soka

1 jaje

1 žlica mlijeka

Upute:

Zagrijte pećnicu na 200°C, a u međuvremenu odmrznite lisnato tijesto prema uputama na pakiranju. Potom operite jagode i narežite ih na tanke kriške, te ih pomiješajte skupa sa šećerom, kukuruznim škrobom i limunovim sokom. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini na debljinu od oko pola centimetra. Stavite tijesto u kalup za pitu (veličine 23 cm) i poravnajte rubove. Izlijte smjesu od jagoda u kalup s tijestom. 

Preklopite rubove tijesta preko jagoda, ostavljajući središnji dio jagoda otkriven.U maloj zdjeli umutite jaje i mlijeko te premažite po tijestu. Pecite pitu u zagrijanoj pećnici oko 25-30 minuta, ili dok tijesto ne postane zlatno smeđe. Ostavite da se pita ohladi prije posluživanja. U slast!

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE